SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın Girişimcilere E-Ticaret Semineri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kadın girişimcilere yönelik ‘E-ticarette Sağlanan Yatırım ve Teşvikler’ konulu seminer ger

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kadın Girişimcilere E-Ticaret Semineri
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kadın girişimcilere yönelik ‘E-ticarette Sağlanan Yatırım ve Teşvikler’ konulu seminer gerçekleştirildi.

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nun da destekleriyle Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa iş dünyası olarak kadın girişimcileri ekonomi kazandıran önemli etkinliklere imza attıklarını söyledi. 2000’li yılların başlarında yüzde 20’lerde olan kadınların iş gücüne katılım oranının şu an yüzde 30’larda olduğunu ifade eden Onur, Türkiye’de yaklaşık 110 bin kadın girişimcinin olduğunu vurguladı.

KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTIYOR

Kadınların iş gücüne ve ekonomiye katılmasının toplumsal refaha da olumlu yansıyacağını kaydeden Onur, “Kadınlarımızın ekonomideki sayıları, nitelikleri ve yerleri ne kadar artarsa, toplam istihdam, yatırım ve katılımdaki oranlar da olumlu düzeyde etkilenecek ve bu da sürdürülebilir kalkınmamızın önünü açacaktır. Kadın gücü, ülkemizin orta gelir tuzağını aşmasındaki en önemli itici gücü olacaktır. TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulumuzun her çalışmasının yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

BTSO’YA TEŞEKKÜR

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Bursalı kadın girişimciler arasında önemli bir farkındalık oluşturduklarını kaydetti. Girişimcilik kursundan Kadın Girişimcilik Kampı’na kadar birçok alanda etkinliğe imza attıklarını ifade eden Özdemir, “Artık kadın girişimcilerimiz devletin de sunduğu desteklerle daha fazla iş hayatına atılıyor. İş kadınlarımızın sayısının artmasıyla ekonomimiz hedeflerine daha hızlı ulaşıyor. Bu noktada bizlere her zaman desteklerini sunan BTSO’ya teşekkür ederim” diye konuştu.

“ALİBABA.COM’DAN EN ÇOK TELEFON ALIYORUZ”

Alibaba.com Türkiye Satış Temsilcisi Burçin Toprak, 1999 yılında Çin’de bir apartman dairesinde kurulan Alibaba.com’un 260 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük elektronik ticaret platformlarından birisi olduğunu söyledi. Alibaba.com’un şu anda dünya genelinde 90 ofisinin ve 60 bin çalışanının olduğunu kaydeden Toprak, Alibaba.com’un alıcı ve satıcıların ürünlerini sattığı bir e-ticaret sitesi olduğunu kaydetti. Dünyanın en büyük B2B platformu olan Alibaba.com’daki Türkiye’den talep edilen ürünler hakkında bilgiler veren Toprak, “Dünya genelindeki alıcılar, Türkiye’den en fazla yapısal taşlar ve beton ürünleri, kuru meyve, hazır giyim, yiyecek, içecek ve koltuk takımı talep ediyor. Türkiye’deki alıcılar ise en fazla mobil telefon, mobil telefon aksesuarları, fotokopi kağıdı, medikal sarf malzemesi ve araç aydınlatma ürünleri talep ediyor. E-ticaret pazarı her geçen gün büyümeye devam edecek. Tüm girişimcilerimizin e-ticaretin avantajlarından faydalanmasını istiyoruz” dedi.

Kadın girişimci Tuğçe Gutav, mobilya ve dekorasyon ürünlerinin online olarak satışını gerçekleştiren Hamdeko firmasının başarı hikayesini kadın girişimcilerle paylaştı. Uludağ İhracatçılar Birlikleri (UİB) Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Kolbaşı, Ekonomi Bakanlığı’nın E-ticarete yönelik verdiği destek ve teşvikler hakkında bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.