SON DAKİKA
Hava Durumu

Kar kışlık ürünlere yaradı

Kar yağışının kışlık sebzeleri lezzetlendirdiği bildirildi. Bursa'nın tarım ambarı olan Yenişehir ilçesinde yoğun kar yağışı kışlık sebze

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2015 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kar kışlık ürünlere yaradı
Kar yağışının kışlık sebzeleri lezzetlendirdiği bildirildi.
Bursa'nın tarım ambarı olan Yenişehir ilçesinde yoğun kar yağışı kışlık sebze yetiştiren çiftçilerin yüzünü güldürdü. Hasadının bitmesine bir ay kala Yenişehirli üreticiler kışlık ürünlerden istedikleri kazancı elde etti. Yenişehir’de tarlalarda şu an pırasa, ıspanak, lahana ve karnabahar ekildiğini dikkat çeken Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Kar tarlalardan kalkmaya başladı. Bir hafta kadar müstahsil tarlasına gidemedi. Ancak kar sayesinde kışlık sebzeler daha da lezzetlendi. Karnabahar bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçen yıl 30 kuruşa kadar düşen karnabahar bu yıl 2,5 ile 4,5 TL arasında satılıyor. Geçen yıl fiyatlar düşük olduğu için bu yıl ekim azaldı, o yüzden fiyatlar iyi” dedi.
Aktaş, geçen yıl ilçede 3 bin dönüm karnabahar ekildiğini, bu yıl bu rakamın 1500 dönüme kadar düştüğünü söyledi.
Yenişehir’de yetiştirilen ıspanak toptan 1 TL, lahana 25-30 kuruşa ve pırasa da 80-100 kuruşu alıcı buluyor. Kışlık sebzeler başta İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa olmak üzere ülkenin değişik illerine sevk ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.