SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey tarım fuarı kapılarını açtı

KARACABEY İLÇESİNDE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI KAPILARINI AÇTI. (YASİN KESKİN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey tarım fuarı kapılarını açtı
Bursa’nın Karacabey ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.
10 bin metrekarelik Ömer Matlı Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilen fuar, 4 gün boyunca sektör profesyonellerini ağırlayacak.

 

 

Yurt içinden yaklaşık 100 firmanın stant açarak tarım ve hayvancılık ekipmanlarını teşhir ettiği fuara bu yıl 10 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuarın açılışına Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.
Burkay, tarım sektörünün enerji ile birlikte en stratejik sektörler arasında bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin tarımda ekonomik büyüklük açısından dünyada 7’nci, Avrupa’da ise lider olduğunu kaydeden Burkay, Türkiye’nin yaklaşık 60 milyar dolarlık zirai hasılaya sahip olduğunu vurguladı.
Karacebey’in tarımsal faaliyetler açısından Türkiye’nin en önemli bölgelerinden birisi olduğunu kaydeden Burkay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ilçeyi Güney Marmara’nın yıldızı yapma konusunda sergilediği vizyoner bakış açısından dolayı kutladı. Burkay, “İlçemizde yeni fuar alanı ve fuarcılığın uluslararası standartlara kavuşturulması yönündeki çabalarını çok önemli buluyorum. Tarım, turizm ve teknolojik yatırım hedefleri, başkanımızın ortaya koyduğu önemli bir vizyondur. Bugün ilçeleriyle birlikte büyüyen ve marka kent kimliğiyle Türkiye’nin hedeflerine liderlik eden bir Bursa var. İnşallah yaptığımız çalışmalarla ilçemizi hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız” dedi.
“KARACABEY’E YENİ FUAR MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye sunduğu katkılardan dolayı Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO’ya teşekkür ederek, “Artık ilçemizde ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarını hayata geçirmeyi istiyoruz. Karacabey Belediyesi olarak yeni fuar merkezinin kurulması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.
“KARACABEY BURSA’YA BÜYÜK DEĞER KATIYOR”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ilçeleriyle birlikte Türkiye’ye büyük bir değer kattığını ifade ederek, “Artık kentimiz ilçeleriyle bir bütün halinde hareket ediyor. Karacabey’imiz de her alanda Bursa’mıza büyük değer katıyor. Bütün kurumlarımızla birlikte Karacabey’imizin ve Bursa’mın daha fazla gelişmesi ve kalkınması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise, sektör temsilcilerini buluşturan Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ilçe ve Bursa ekonomisine katkı sunacağını söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılışını yaptı ve stantları inceledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.