SON DAKİKA
Hava Durumu

Karpuz artık 'kabak' tadı veriyor!

Yaz mevsimiyle birlikte karpuz fiyatlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Rekolteyi artırmak için kabak aşısı yapılan karpuzların piyasaya girmes

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karpuz artık 'kabak' tadı veriyor!
Yaz mevsimiyle birlikte karpuz fiyatlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Rekolteyi artırmak için kabak aşısı yapılan karpuzların piyasaya girmesiyle birlikte karpuzun kilo fiyatı 50 kuruşa kadar düştü.

Son yıllarda artan kabak aşılı karpuzlar ürünün hem kalitesini, hem de fiyatını düşürüyor. Mahsulün rekoltesini yükseltmek için yapılan kabak aşısıyla normalde 10-12 kilo olan karpuzun ağırlığı 15-16 kiloya kadar çıkartılıyor. Ancak kabak aşısı karpuzun lezzetini azaltıyor. Kabak aşılı karpuzun hızla yayıldığına dikkat çeken Bursa'da Tuzpazarı esnaflarından Bedrettin Tren, "Son yıllarda çıkan kabak aşılı karpuz fiyatları ucuzlattı. Karpuz üreticileri kabak aşısına yönelmeye başladı. Çünkü kabak aşısı rekolteyi yükseltiyor. Kabak aşılı karpuzların kabukları kalın, içi beyaz olur. Ayrıca pek tadı da olmaz. Mahsulün bol olmasından dolayı fiyatlar düşüyor. Biz esnaf olarak kabak aşılı karpuzdan uzak duruyoruz. Kabak aşılı karpuzlar hem fiyatı, hem de kaliteyi düşürüyor. O yüzden biz esnaf olarak tercih pek etmiyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.