SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırmızı et için tavan fiyatlar belirlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldığımız karar gereği karkas yağsız et tavan fiya

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kırmızı et için tavan fiyatlar belirlendi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldığımız karar gereği karkas yağsız et tavan fiyatının 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatının 21,8 lira, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık."

 

 

Bakan Çelik, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, kırmızı et sektörü temsilcileri ile daha önce geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, son dönemde kırmızı et sektöründeki fiyatların enflasyona yansımalarını ve et ithalatı meselelerini değerlendirdiklerini söyledi. Çelik, şöyle konuştu: "Aldığımız karar gereceği karkas et yağsız fiyatının tavan olarak 23,3 lira, yağlı fiyatın ise 21,8 lira olması, kasapta vatandaşlarımızın daha yoğun bir şekilde kullandıkları kıyma tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı fiyatın ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine varmış bulunuyoruz. Bunun altında yatan nedenlerin başında, yoğun bir şekilde kamuoyunda özellikle bazı spekülatörlerin, et ithalatıyla ilgili bizim üreticimizi, besicimizi yanlış bazı bilgilerle, onu üretimden vazgeçirecek, üretim kapasitemizi daraltacak bazı değerlendirmeler geliyor. Tabii ki sektörümüz rahatsız olmuştur, Bakanlığımız açısından da rahatsız edici bir durum. Fakat bu spekülatörlere karşı elimizin güçlü olması gerekiyor. Bugün aldığımız karar, üreticimizi ve besicimizi korumaya dönük, birlikte taşın altına elimizi koymadır. Yoksa piyasada var olan maliyetleri dikkate almadan ithalata dayalı ve üreticinin üretiminden çıkmasını sağlayacak bir yaklaşımı, sektörle beraber doğru bulmadığımızı söylüyoruz. Bir bakanlık zorlaması değil, serbest piyasaya müdahale şeklinde değil, aksine serbest piyasa aktörleri olarak bu alanda birlikte adım atılması, birlikte yürünmesi ve hayvan varlığımızın artarak devam etmesi noktasında bir yaklaşımın gereği olarak bu buluşmayı gerçekleştirdik ve bu kararları aldık."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.