SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi̇ Et ve Et Ürünleri̇ Tebli̇ği̇'nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi̇ Et ve Et Ürünleri̇ Tebli̇ği̇'nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 

 

Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. Bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.