SON DAKİKA
Hava Durumu

Kişisel veriler koruma altında  

‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ kapsamında adres ve telefon numarası gibi verilerin kişilerin izni olmadan paylaşılmasın

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kişisel veriler koruma altında  
‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ kapsamında adres ve telefon numarası gibi verilerin kişilerin izni olmadan paylaşılmasının 1 milyon liraya varan idari para cezası ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası bulunuyor.

Zeynep GÜMÜŞ

Gerçek şu ki ülkemizde türkçe olarak altyazılı porno sevenlerin sayısı normale oranla çok fazla.Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi Projesi, ‘6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıda ele alınan bilgilere göre, adres ve telefon numarası gibi verilerin kullanımı için kişilerden açık onay ve rıza alınması gerekiyor. İş dünyasını yakından ilgilendiren yasal düzenlemeler hakkında şimdiye dek çok sayıda bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren BTSO, son olarak 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran’ın da katıldığı toplantıda Avukat Alev Güçlüer tarafından 6698 sayılı kanun ve uygulamaları hakkında firmalara önemli bilgiler verildi.

İŞ DÜNYASINI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, kişisel verilerin korunması konusunun son yıllarda Türkiye’de en fazla konuşulan konuların başında geldiğini söyledi. Teknolojinin hızla gelişimine paralel olarak kişisel verilerin korunmasının da zorlaştığını ifade eden İlker Duran, 2016 yılında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle Türkiye’de önemli bir boşluğun giderildiğini vurguladı. Yapılan yasal düzenlemenin başta bankacılık, sigortacılık, perakende sektörleri olmak üzere çok sayıda sektörü doğrudan ilgilendirdiğini belirten Duran, “Şirketlerimizin yaptırımlarla karşılaşmamaları adına mevzuata hızlıca uyum sağlamalarını amaçlıyoruz. Akademi projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz toplantımızın bu noktada çok faydalı olacağına inanıyorum. Yoğun iş tempolarından vakit ayırarak eğitimimize katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KİŞİNİN AÇIKÇA RIZASI GEREKLİ

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre kişisel verilerin sahibinin açık rızası olmaksızın kesinlikle toplanamayacağının altını çizen Avukat Alev Güçlüer, verilerin işlenmesi, saklanması ve kullanılmasının haklı gerekçelere dayanması halinde mümkün olduğuna dikkat çekti. Bu sebeple kişisel verileri toplanacak kişilerin şirketler tarafından bilgilendirilmesi gerektiğini dile getiren Güçlüer, isim, adres ve telefon numarası gibi verilerin kullanımı için kişilerden açık onay ve rıza alınması gerektiğini söyledi. Kanunun ihlali halinde şirketlerin ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceğine dikkat çeken Avukat Güçlüer, işlenen kabahat veya suça göre 1 milyon liraya varan idari para cezası ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasının uygulanabildiğini sözlerine ekledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.