SON DAKİKA
Hava Durumu

KOBİ OSB'ye, 5 milyon metrekarelik talep

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Bursalı firmaların KOBİ OSB’ye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, bini

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KOBİ OSB'ye, 5 milyon metrekarelik talep
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Bursalı firmaların KOBİ OSB’ye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, bini aşkın firmadan gelen taleplerin 5 milyon metrekareye ulaştığını söyledi. 

KOBİ OSB projesiyle Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanan BTSO, düzenlediği genişletilmiş sektör toplantılarıyla projeyi sektörlere tanıtmayı sürdürüyor. BTSO ev sahipliğinde son olarak plastik ve kauçuk sektörleri genişletilmiş toplantısı gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Bursa sanayisinde önemli bir dönüşüm süreci yaşandığını söyledi. KOBİ OSB projesinin bu dönüşümün en önemli hamlelerinden biri olduğunu vurgulayan Gülmez, projeyle şehir içinde sıkışmış KOBİ’lerin yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. KOBİ OSB’nin kaynak, gayret ve zaman israfına son vereceğini ifade eden Gülmez, “Bursa, 3 milyon insanın yaşadığı büyük bir vilayet. Genel anlamda baktığımızda sıkışmış bir şehir. Büyük ölçekli firmalar bir şekilde kendilerine yer bulabilseler de KOBİ’ler bu sıkışık düzende ciddi problemler yaşıyorlar. KOBİ OSB projesi ile yaşanan bu sorunlara çözüm olacak bir yapıyı devletimizin de önemli destekleriyle hayata geçiriyoruz” dedi.
KOBİ OSB’lerin OSB mevzuatına uygun olarak kurulacağı bilgisini veren İbrahim Gülmez, projede yer alacak firmaların devlet tarafından sağlanan her türlü teşvik ve avantajlardan faydalanabileceğini söyledi. Bununla birlikte KOBİ OSB’lerin yalnızca üretim değil bazı sektörlerde ticarete de elverişli bir yapıya sahip olacağını söyleyen Gülmez, firmalar için bunun son derece önemli olduğunu vurguladı. İlk etapta 11 sektörden taleplerin toplanmaya başladığı projede kapsamı genişlettiklerini ve sektör sayısını 15’e çıkardıkları bilgisini veren İbrahim Gülmez, “Firmalarımız şu ana dek projeye büyük bir ilgi gösterdi. Bin 100’den fazla firmadan KOBİ OSB için talep geldi. Alan olarak baktığımızda bu başvurular toplam 5 milyon metrekareye tekabül ediyor” şeklinde konuştu.

BTSO 21. Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Kağan Yeşil ise, “Bu çalışmayı başlatarak BTSO bünyesindeki diğer komitelere örnek olduğumuzu düşünüyorum. Sektörümüzde katma değerli üretimi önemli ölçüde artıracağına inandığım bu yapı içerisinde plastik ve kauçuk sektöründe faaliyet gösteren bütün firmalarımızın yer almasını bekliyorum” diye konuştu.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.