SON DAKİKA
Hava Durumu

Körfez'de rota Türkiye!

Körfez fonları, ABD ve Avrupa yerine fırsat ülke konumuna gelen Türkiye'yi yatırım portföyüne aldı. 2016 yılında BAE, Katar ve Kuveyt fonların

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Körfez'de rota Türkiye!
Körfez fonları, ABD ve Avrupa yerine fırsat ülke konumuna gelen Türkiye'yi yatırım portföyüne aldı. 2016 yılında BAE, Katar ve Kuveyt fonlarının daha aktif olacağı belirtiliyor.
 

 

Petrol fiyatlarının bir yılda 115 dolardan 44 dolara düşmesi en çok Rusya'yı ve İran'ı sarsarken Körfez ülkeleri de bundan payını aldı. Petrolde yaşadıkları gelir kayıplarını stratejik bir hamle ile lehlerine çevirmek isteyen Körfez ülkeleri, yeni dönemde Türkiye gibi kârlı oranları yüksek seyreden gelişen ekonomilere daha fazla yatırım yapmaya başladı. Derin Ekonomi Dergisi'nin Aralık sayısında, Körfez fonlarının seyri mercek altına yatırıldı. Söz konusu haberde fonların her türlü kirli propagandaya rağmen Türkiye'de yatırımlarına daha fazla devam ettirdikleri anlatıldı.

 
İGDAŞ ÖN PLANDA
Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında iki yıl önce yapılan ancak sonuçsuz kalan Afşin kömürüne dayalı 8 bin megawatt gücündeki elektrik santrali projesinin yeniden canlanması söz konusu. Körfez devlet fonlarının ilgi göstermesi beklenen şirketler arasında, yakında halka açılması planlanan İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. de (İGDAŞ) bulunuyor.

 
KATAR'LA İŞLER ZİRVE YAPTI
Katar bir taraftan Türkiye'ye sıvı doğalgaz satmaya başladı, bir yandan da yatırım fonlarıyla Türkiye'de şirket avına çıktı. Körfez merkezli, 9 milyar dolarlık varlığı yöneten Abraaj Group bu sene içinde Yü-Ce Medikal firmasına da ortak oldu. İstanbul'da bir de ofis açan Abraaj, bu işlemle Türkiye'deki 9. ortaklığını tamamlamış oldu.

 
KUVEYT FONLARI TAKİPTE
Türkiye'de Cevahir AVM'yi 750 milyon dolara satın aldıktan sonra Halk Bankası'nda hisse senedi ortaklığına giren Kuveyt devletinin resmi yatırım şirketi Kuwait Investment Authority Türkiye'yi de kapsayan gelişen ülkelere yatırımlarını artırmaya devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.