SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya büyükelçisinden BTSO'ya övgü

BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BURKAY, LİTVANYA BÜYÜKELÇİSİ AUDRİUS BRÜZGA VE LİTVANYA BURSA FAHRİ KONSOLOSU BERAT TUNAKAN’I AĞIRLADI. BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ İSMAİL KUŞ’UN DA YER ALDIĞI ZİYARETTE BAŞKAN İBRAHİM BURKAY, BURSA EKONOMİSİ VE BTSO’NUN ÇALIŞMALARI HAKKINDA ZİYARETÇİLERE BİLGİLER VERDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Litvanya büyükelçisinden BTSO'ya övgü
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga ve Litvanya Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan’ı ağırladı.
 

 

BTSO aracılığı ile Bursa ve Litvanya arasında yeni iş imkanları ve işbirlikleri gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini ifade eden Büyükelçi Brüzga, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurumsal yapısını ve gerçekleştirdiği faaliyetleri takdirle takip ettiğini belirtti. Bursa’nın büyüyen ekonomik yapısı ve artan ihracatıyla Türkiye’nin lokomotif kenti olduğunu ifade eden Büyükelçi, "Şehrin gücü BTSO olarak sizin ellerinizde. Başkan İbrahim Burkay liderliğindeki yönetim şimdiye dek projeleriyle çok iyi işler çıkardı" dedi. İhracat rakamları incelendiğinde Bursa-Litvanya ticari ilişkilerinin istenilen düzeyin çok uzağında olduğunu, bu durumu değiştirmek için Litvanya’yla olan ilişkileri arttırmak istediklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, benzer sektörlerde işlerini yürüten Bursalı ve Litvanyalı işadamlarını ortak platformlarda buluşturmanın ticari ilişkilerin artmasına yardımcı olabileceğini söyledi. BTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren makro projeler ve sektörel konseyler hakkında Büyükelçi’ye bilgi veren Burkay, “Yenilenebilir enerji konusunda Enerji Konseyimiz, yazılım teknolojileri konusunda da Bilişim ve İletişim Konseyimizin temsilcileri Litvanyalı işadamlarıyla ortak çalışmalar yürütebilirler’’ dedi. Karşılıklı bilgi paylaşımının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Başkan Burkay, Bursa’nın otomotiv, tekstil, makine gibi sektörlerde ciddi atılımlar yaptığını ve 15 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaştığını belirtti. Ziyaretin sonunda ise BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay tarafından Büyükelçi Brüzga’ya ziyaretin anısına hediye takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.