SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan'dan Bursa'ya işbirliği daveti

Ticari Safari Projesi kapsamında 40 firma temsilcisi ile BTSO’nun konuğu olan Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa iş dünyası ile işbirli

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Macaristan'dan Bursa'ya işbirliği daveti
Ticari Safari Projesi kapsamında 40 firma temsilcisi ile BTSO’nun konuğu olan Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa iş dünyası ile işbirliği imkanlarını görüştü.

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Macar Türk Bölümü heyeti, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Heyeti ağırlayan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Macaristan’da 40’ı tekstil, 16’sı inşaat, 11’i gıda ve 5’i otomotiv yan sanayisi olmak üzere 114 Türk firmasının bulunduğunu dile getirdi. Meclis Başkanı Topuk, Bursa’nın Türkiye’nin en çok ihracat yapan şehirlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “İki ülke arasındaki işbirliğinin güçlenmesini biz de istiyoruz. Bu yüzden Macaristan Ticaret ve Sanayi Odasında bir Macar-Türk biriminin kurulması bizi çok memnun etti. Makro projelerimiz çerçevesinde başlattığımız Ticari Safari Projemiz ile Macaristan’dan gelen alım heyetleri ile Bursa iş dünyasını buluşturduk. Tek hedefimiz, iki ülke ilişkilerini güçlendirmektir. Bursa iş dünyası olarak sizlerle her türlü işbirliğine hazırız” dedi. BTSO Meclis Başkanı Topuk, Ticari Safari Projesi kapsamında yapılacak olan ikili iş görüşmelerinin her iki ülke işadamları açısından oldukça verimli geçtiğini de kaydetti.

BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş ise, Macaristan ile Bursa arasındaki işbirliğinin artması için BTSO olarak her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

BURSA’YA MACARİSTAN’DAN DAVET

Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası Macar Türk Bölümü Başkanı Andras Rev, oda olarak iki ülke arasındaki ilişkilerini güçlendirmek istediklerini dile getirerek, “Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Şu an bizim ticaret hacmimiz 2.5 milyar dolar seviyesinde. Bizim için Türkiye çok önemli bir ülke. İki ülke iş dünyasının da birbirini tanımasını istiyoruz. Bu anlamda ikili iş görüşmelerine büyük önem veriyoruz. Bu yüzden 40’a yakın Macar firma temsilcisi Bursa’ya geldi. Bursa iş dünyasını Macaristan’a davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Macar iş dünyası temsilcileri, Bursalı işadamları ile ticari işbirliği imkanlarını görüştü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.