SON DAKİKA
Hava Durumu

Makedonya'dan Bursalı iş adamlarına çağrı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2013 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2013 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Makedonya'dan Bursalı iş adamlarına çağrı
Türkiye ile Makedonya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek üzere Bursa’ya gelen Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini, Bursa’daki iş adamlarını Makedonya’ya yatırım yapmaya davet etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini ve Cair Belediye Başkanı İzet Meciti ile Acemler’deki Başkanlık makamında bir araya geldi. Bursa’nın her zaman Balkanların yanında olduğunu söyleyen Başkanvekili Ödünç, Büyükşehir Belediyesi’nin Balkanlar konusundaki hassasiyetini ve çalışmalarını anlattı. Ödünç, Balkan kökenli işadamlarının Makedonya’da yatırım yapacağına inandığını belirterek, “Türkiye ve Makedonya arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi önemli. Kentlerin başarısı da ülkelerin başarısıdır. Gerekli diyaloğun kurularak ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.
Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini de ülkenin ekonomik yapısından bahsederek, “Bursa ile her alanda iyi ilişkilerimiz var. Makedonya’daki yatırım olanaklarını tanıtmak üzere bugün Bursa’dayız. Yeraltı zenginliği, turizm ve çok farklı alanlarda var olan olanakları sunalım istedik. Makedonya için Türkiye’nin siyasi desteği önemli. Bursa’daki şirketlere Makedonya’da yatırım yapmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.
Başkanvekili Ödünç, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini’ye Bursa bıçağı hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.