SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez Bankası başkanlığına yeni başkan geliyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenmesi sürecinde son aşamaya gelindi. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Merkez Bankası başkanlığına yeni başkan geliyor
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenmesi sürecinde son aşamaya gelindi. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir. Kurum içerisinden olacak" dedi.
 

 

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenmesi sürecinde son aşamaya gelindi. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir. Kurum içerisinden olacak" dedi.


Şimşek, Bakanlar Kurulu toplantısı için geldiği Şanlıurfa'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.



'Kurum içerisinden olacak'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bugünkü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli bir değişiklik öngörmediklerini belirten Şimşek, Genel Kurul ile başkanın belirlenme süreçlerinin farklı hususlar olduğunu ifade etti. Şimşek, "Merkez Bankası başkanının belirlenme sürecinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanımızla istişare ettik, ardından da Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız istişare ettiler. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir" diye konuştu.Şimşek, yeni başkanın kurum içerisinden olup olmayacağıyla ilgili de "Bizim için önemli olan liyakat ve tecrübedir. Dolayısıyla kurum içerisinden olacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.