SON DAKİKA
Hava Durumu

Mevcut işletmelere istihdam desteği

Bakan Çağlayan, bazı teşvik bölgelerinde mevcut işletmelere de istihdam desteği vermek üzere çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Me

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2013 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2013 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Çağlayan, bazı teşvik bölgelerinde mevcut işletmelere de istihdam desteği vermek üzere çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Mevcut işletmelere bir istihdam desteği, işletme desteği olacak'' dedi.


 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya temaslarının ardından Ankara'ya dönüşünde uçakta ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çağlayan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda neler görüşüldüğünün sorulması üzerine istihdama ilişkin bir projelerinin olduğunu bildirdi.

Çağlayan, mevcut işletmelerle, yeni yatırım yapacak olan işletmeler arasında bu konuda ciddi bir fark olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

''Altıncı bölgenin bizim açımızdan önemli bir yeri var. Bizim için orada istihdam son derece önemli. İstihdam yoğun sektörleri bilhassa altıncı bölgede oluşturmak üzere yeni teşvik sisteminde önemli çalışmalar yapmıştık. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz. Biraz daha çalışmaların üzerinde yoğunlaşılması konusunda bir çalışma yapılacak. Daha sonra bunu sayın Başbakanımıza sunacağız. Sonra bunun uygulanması Başbakanımız ve ilgili bakanımız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Bu mevcut işletmelere bir istihdam desteği, işletme desteği olacak. Diğerini yatırım teşviki olarak çıkardık. Yeni yatırım yapana burada belli sayıda işçi çalıştırma şartı getirilecek. 5084'ü tarihe gömdük. Tarihteki yerini aldı. 5084'ün yerine ikame edecek bir arayışımız yok. Bilhassa benim için engel değil.''

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın büyümeyle ilgili söylemleri

Çağlayan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın büyümeyle ilgili söylemlerini değerlendirerek, ''Sayın Başbakanımız geçen gün Slovakya'da çok net söyledi. Başbakanımız, 'Biz 2023 hedeflerine karayollarından gidemeyiz' dedi. Başbakanımız hedeflere uçarak gitmek durumunda olunduğunu söyledi. Bu da Türkiye'nin büyümesinden geçer. Cari açığın 5, büyümenin 5, enflasyonun 5 olması bizim kaderimiz değil. Şu anda enflasyonu tek hanede tutmuş, Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerini yakalamış, cari açığın GSYH'sinin, Nisan ayında 2012 GSYH açıklandığında göreceğiz, yüzde 6,5'e düşürebilmiş bir tablo ortaya koyuyoruz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine götürecek yol minimum yüzde 6'lık büyümeden geçer. Yüzde 6'lık büyümeyi cari açıkla da, enflasyonla da bu rakamlarla fevkalade şekilde götürürüz'' şeklinde konuştu.

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur

Bakan Çağlayan, son açıklanan sanayi üretim verilerinin beklenenin altında kaldığının hatırlatılması ve büyüme rakamını nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine de, ''Maalesef o konuda herhalde beklediğimizi bulamayacağız. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Benim de anlatmak istediğim, bütün derdim buydu. 'Gaza basalım, ekonomiyi büyütelim' derken söylemek istediğim buydu'' diye konuştu.
Bu sanayi üretim rakamlarının, kapasite kullanımı öncü rakamlar olduğuna dikkati çeken Çağlayan, büyüme rakamı ile ilgili olarak ''2012 yılında ahkam kesmeyim ama öyle gözüküyor ki, bu gidişle yüzde 2,5 civarında bir rakam olacak'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.