SON DAKİKA
Hava Durumu

Moldova'dan İTSO'ya

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla Moldova ticaret heyeti İnegöllü iş adamları

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla Moldova ticaret heyeti İnegöllü iş adamlarıyla bir araya geldi. 


Toplantıda açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl iş dünyasını Moldova’daki iş ve yatırım fırsatları hakkında bilgilendirmek istediklerini söyledi. İTSO ile DEİK ile yapılan görüşmeler sonrasında Moldova heyetini İnegöl’e davet ettiklerini vurgulayan Anıl, bu çalışma ile dış ticaret hacmi 1 milyar doları geçen İnegöl’deki işletmelerin önünü daha da açmak istediklerini belirterek, “Moldova ile Türkiye arasındaki ticaretin karşılıklı olarak artmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi bu yıl içinde Türkiye ile Moldova arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. İnegöl ülkemizdeki önemli bir üretim merkezi olarak dünyanın her yerine ihracat yapıyor. Bu toplantıda İnegöl ile Moldova arasında nasıl bir ticari iş birliği yapılabileceğini değerlendireceğiz” diye konuştu.
Moldova Yatırım ve İhracatı Destekleme Ajansı Müdür Yardımcısı Octavian Berzan, Moldova Yatırım ve İhracatı Destekleme Ajansı Kıdemli Uzmanı Ivan Nepotu ve Moldova Mobıasbanca Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ridha Tekaıa, ülkelerinin ekonomisi hakkında bilgi verdi. Moldova’nın tarım üretimi ve tarıma dayalı sanayide ön plana çıktığını belirten konuşmacılar, İnegöl ile Moldova arasında karşılıklı iş birliği yapılabileceğini kaydetti. İnegöl mobilyasına da ilgi duyduklarını ifade eden konuşmacılar, tarım, tarıma dayalı sanayi, mobilya, tekstil, makine sektörlerinde karşılıklı iş birliği yapmayı ve doğrudan yatırımcıları ülkelerinde görmek istediklerini söyledi. Yatımcılara sağlanan kolaylıklar ve vergi sitemi hakkında da bilgiler verildi.
Toplantının ardından Moldova heyeti, İTSO üyelerinden Kaptan Tekstil, Diffani Mobilya ve Fine Food firmalarını ziyaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.