SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Kooperatifi Başkanı Yıldız'dan büyük iddia: 'Murat Ünal seçilme hakkına sahip değil'

  Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, 31 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olağan genel kurulda başkanlığa aday olan Mura

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mudanya Kooperatifi Başkanı Yıldız'dan büyük iddia: 'Murat Ünal seçilme hakkına sahip değil'
 

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, 31 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olağan genel kurulda başkanlığa aday olan Murat Ünal’ın seçilme hakkı olmadığını söyledi. Başkan Yıldız” 4572 sayılı  kanun ve Yeni Anasözleşme  gereği  Murat Ünal ‘ın eşi  kooperatifin çalıştığı ürünler üzerinden  ticaret yapan  vergi  mükellefidir. Dolayısıyla seçilmiş olsa bile  seçildiği gün itibariyle  görevi sona erecektir”. Dedi.

KOOPERATİF SEÇİMLERİ ÜZERİNDEN MARMARABİRLİK’İ VURUYORLAR

31 Ocak 2015 cumartesi günü  yapılacak olan genel kurul öncesi başkan adaylarının  kooperatif başkanlığından ziyade sanki ortada Marmarabirlik Başkanlığı  seçimleri varmış gibi, Birlik başkanlığı  adaylığına dönüştürülmek istendiğini ve adayların Marmarabirlik’e yönelik  gerçek dışı ithamlarda bulunduklarını söyleyen Mudanya kooperatif Başkanı Ali Yıldız, “Üzülerek söylemeliyim ki ortada  ali cengiz oyunlar döndürülüyor. Kooperatif başkanlığına adayız diyorlar, çıkıp  projelerini anlatmak, bizim  yaptığımız çalışmaları eleştirmek yerine Marmarabirlik’e yönelik asılsız   iddialar ortaya  atıyorlar”diye konuştu.

Başkan Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz başından beri bu süreci bayrağı daha yukarılara taşımak amacıyla demokratik yarış olarak görüyor ve  kooperatifimize, üst birlik olan Marmarabirlik’e  zarar gelmemesi için çalışıyoruz. Ancak görüyoruz ki  kooperatif başkanlığına adayım diye çıkanlar, köylerde, kahvehanelerde sanki  Marmarabirlik  seçimleri varmış da, Birlik Başkanlığına adaylarmış gibi, devamlı Marmarabirlik üzerinden vuruyorlar. Marmarabirlik yönetimini ve kooperatifimizi  eleştirecek bir  şey  bulamadıkları için o eski Türkiye zihniyetindeki bel altı siyaset vuruşu yapıyorlar. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyorlar.Haydar Yılanlı çıkıp, Hidamet Asa başkanlığındaki dönemden önceki  vergi borçlarının hesabını soracak kadar hukuk adamına yakışmayacak şekilde  yılları karıştırırken, bir diğeri Murat Ünal çıkıp Marmarabirlik’de bayi satış fiyatı  5.60  lira olan  ekstra ürünü “sizden 5 liraya alıp  15 liraya satıyorlar “gibi  çirkin  fütursuzca ithamda bulunuyor.Halbu ki  15 liraya satıyorlar dediği  o ürün  dinlenme tesislerinde 8.90  liraya  satılırken, büyük mağazalarda  6.90 liraya satılıyor. Rakamlarla arasının iyi olmadığını 5 yıllığına göreve geleceğiz sözlerinde de görüyoruz. Halbuki koperatif seçimleri 5 yılda bir değil, 4 yılda bir olur.İşte konulara bu kadar uzaklar. Murat Ünal ilk çağlarda  Biz bu oyunları çok iyi biliriz ama bu oyunları oynamayı  bulunduğumuz makamlar gereği ve sorumlu şahsiyetler olarak kendimize yakıştıramayız.”

ÖNCE ADAY OLDUĞU KURUMUN YASALARINA BİR BAKSIN

Adaylardan Dr. Murat Ünal’ın  yasal olarak seçme ve seçilme hakkına sahip olmadığını da anlatan BaşkanYıldız, konuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Adaylardan Murat Ünal bir kere  ana sözleşme gereği seçilme hakkına sahip değil. Çünkü,  2013  yılında  4572 sayılı kanun ve Yeni Ana sözleşme kapsamında  44. Madde c bendinde derki:’Kooperatifin çalıştığı ürünler üzerinde ticaret ve ya komisyonculuk yapanlar ve faizle  para ve ya mal olarak  kredi verenler menfaat ve ya eş ya da birinci dereceden  kan ve kayın hısımlık  ilişkisinin  bulunmaması gerekmektedir.’ Sayın Ünal’ın eşi, bizim  kooperatifin çalıştığı ürünler üzerinden ticaret yapmakta olan bir vergi mükellefidir. Dolayısıyla Ünal’ın seçme ve seçilme hakkı bulunmamaktadır. Kongrede seçilse dahi,  koltuğuna oturmadan yasal süreç başlayacağı için  başkanlığı geçersiz olacaktır.”

KOOPERATİFİN GELECEĞİ DEĞİL MARMARABİRLİK’İN GELECEĞİ OYLANIYOR

Mudanya Kooperatifi seçimlerinin  adaylar tarafından Marmarabirlik seçimlerine dönüştürülmesinin ardında yatan nedenleri çok iyi bildiklerini de söyleyen başkan Yıldız” buradaki asıl amaç bir dönem siyasi partilerin arka bahçesi olmuş, bazı şahısların rant ve makam  aracı olmuş  Marmarabirlik ‘i yeniden nasıl ele geçirebilirizdir. Üstelik bunun için tam zamanı. 4 yıl önce zarar eden birlik şimdi kar ediyor. İhracat yapıyor, ürün bedellerini zamanında ve eksiksiz ödüyor. Kaliteli, hijyenik  ürünleriyle Türkiye’nin parlayan yıldızı konumuna geliyor,tabii ki böyle bir Marmarabirlik  bu şahısların iştahını kabartıyor. Bilinmeli ki Mudanya kooperatifi başta olmak üzere diğer 7 kooperatifimiz ve Marmarabirlik tam bir uyum içindedir. Huzur, istikrar ve güven yakalanmıştır. Bu uyumun bozulması, istikrarın bozulması demek  kısa sürede üretici ortağımızın zarara uğratılması demektir. Bizler buraları ne partilerin ne de  ali cengiz oyunlar içinde olanların oyuncağı haline getirilmesine müsaade etmeyiz.Her siyasi düşünceye aynı mesafedeyiz,hiçbir  siyasi gücün ve ya kimlikli kişinin adamı da değiliz. Sadece ve sadece üretici ortaklarımızın hizmetinde  olan dava adamlarıyız .Kısacası  kooperatif seçimleri üzerinden Marmarabirlik’i ele geçirmeye yönelik Truva Atı misali büyük ve kirli oyun oynanmaktadır. Eminim değerli üretici ortaklarımız oylarını kullanırken bu hususlara dikkat edeceklerdir”.diye konuştu.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.