SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜSİAD, BURSA'YA KİMYA OSB İSTİYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Kimya-Plastik-Ambalaj Sektör Kurulu Toplantısı düzenleyerek, OSBÜK Dönem Başkanı

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2014 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2014 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MÜSİAD, BURSA'YA KİMYA OSB İSTİYOR
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Kimya-Plastik-Ambalaj Sektör Kurulu Toplantısı düzenleyerek, OSBÜK Dönem Başkanı Mahmut Yılmaz’ı ağırladı. Toplantıda konuşan Mahmut Yılmaz, yapılacak olan Kimya OSB’nin her koşuldan ulaşılabilir olması gerektiğini ifade ederek, “İhtisas Kimya OSB’nin önü açılmalıdır” dedi.

 

kimyaDüzenli periyotlarla gerçekleştirilen MÜSİAD Sektör Kurulları toplantısında bu hafta Kimya-Plastik-Ambalaj Sektör Kurulu üyeleri bir araya geldi. MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde Hasan Çepni’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, birçok iş adamı ve akademisyen katıldı.

“Üretimde sıçrama yapmak için sanayicinin önü açılmalı”

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni, sektör kurullarının MÜSİAD’ın adeta dinamosu niteliğinde olduğunu dile getirerek, “Sektör kurulları, MÜSİAD’ın en önemli hareket alanlarıdır. Toplantılarımızdan çıkan sonuçların ilgili kurumlara raporlanmasını da oldukça önemsiyoruz. Sanayisi ve üretimi günden güne büyüyen bir Türkiye için OSB’lerin öneminin büyük olduğunu düşünüyor ve üretim üssü olan büyük şehirlerimizde OSB arazilerinin nasıl fiyatlandırıldığını merak ediyoruz. Türkiye, üretim noktasında büyük bir sıçrama yapmak istiyor ve bunun da yolu sanayicinin önünü açmaktan geçiyor. Sanayicinin üretim alanlarının çok önceden belirlenip, yatırımlarına destek olunması gerekiyor. Bu noktada MÜSİAD olarak, bu toplantıdan çıkacak raporu önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı ve Sektör Kurulları Başkanı Kemal Ermiş ise, OSB’lerin sanayiciler için büyük önem arz eden alanlar olduğunu ifade ederek, “Üretimin gerçekleşebilmesi adına sanayicilerin belli konularda desteklenmesi gerekmektedir. Bu konulardan en önemlisi de üretimin yapılacağı uygun alanların sağlanmasıdır. Ben bugün burada sektör kurulumuzun en iyi şekilde durumu analiz edip, gerekli yerlere raporlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Üretim maliyetleri düşürülmeli…

2023 hedeflerinde Bursa’nın yerini hatırlatan MÜSİAD Bursa Şubesi Kimya-Plastik-Ambalaj Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran da, Bursa’nın 75 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için Kimya, Plastik ve Ambalaj sektörlerine önem vermesi gerektiğini söyleyerek, “2023 yılı için koyulan 500 milyar dolarlık hedefte Bursa’nın payına düşen 75 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirebilmesi için kimya, plastik ve ambalaj sektörlerine önem vermelidir. Sanayi alt yapısı, yeni yatırımlar ve büyümenin gerçekleşebilmesi için yüksek maliyetlerle yapılan üretimin daha az maliyetli hale getirilmesi ve ihtisas OSB’lerin faaliyete geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Yeni OSB’ler her açıdan ulaşılabilir olmalıdır”

Kimya, Plastik ve Ambalaj sektörlerinin günümüzde çok az katma değerli ürün satıp, yüksek katma değerli ürün ithal ettiğini dile getiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Dönem Başkanı Mahmut Yılmaz ise, mevcut OSB’lerin belli bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Ülkemizdeki mevcut OSB’ler belli bir noktaya geldi ve yıprandı. 2023 yılı için koyulan 500 milyar dolarlık ihracatı yapacak üretim kapasitesi şuan ki bölgelerimizde görünmüyor. Yeni yapılacak OSB’lerin her açıdan ulaşılabilir olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Sektörde üretimin cazibesini kaybetmeye başladığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, sanayiciliğin tekrar özendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ihtisas OSB’lerin önünün açılması gerektiğini savundu.

Kimya sanayilerinin çevreyi kirlettiği algısının tamamen yok edilmesi gerektiğini de kaydeden Yılmaz, Turizm’den gelecek katma değerin, kimya sanayisi ile eşdeğer olmayacağını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.