SON DAKİKA
Hava Durumu

Nestle'de zafer işçilerin

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Nestle fabrikasında, yılbaşından bu yana devam eden sözleşme görüşmelerinde, taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle işçiler, greve başladı. ( Ayhan Fidan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nestle'de zafer işçilerin
 

 

Karacabey ilçesindeki Nestle fabrikasında 11 gündür süren grev, çalışanların taleplerinin yüzde 90’ının karşılandığı bir anlaşma ile sona erdi.

 

Canan GÜLEÇ

 

Karacabey ilçesindeki Nestle fabrikasında, yılbaşından bu yana devam eden sözleşme görüşmelerinde, taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı için çalışanlar 11 gün evvel greve başlamışlardı. Dün öğle saatlerinde işveren sözcüleri ile çalışan temsilcileri anlaşmaya vardı. İmzalanan yeni sözleşmeye göre, belirli süre ile çalışan işçilerin hizmet akdinde süre 6 aya uzatıldı. Bu kategoride çalışan işçiler 2017 yılı son unda da kadroya alınacak. Süreli 192 işçiden 45’i ise depo kısmında hemen kadrolu olaral görevlendirilecek. İş sağlığı sıkıntısı bulunan birimlerde çalışan işçiler ise maaşlarının yüzde 7’si oranında fazla ödeme alacaklar. Çalışanların maaşlarında ise sendikanın talepleri ölçüsünde istenen zamlar yapıldı.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.