SON DAKİKA
Hava Durumu

Nurcan Özdemir başarı hikayesini anlattı

EPSA Yönetim Kurulu Başkanı ve 2012’nin en girişimci işkadını seçilen Nurcan Özdemir, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uludağ Üniversitesi E

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nurcan Özdemir başarı hikayesini anlattı
EPSA Yönetim Kurulu Başkanı ve 2012’nin en girişimci işkadını seçilen Nurcan Özdemir, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi’nde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Endüstri Mühendisliği öğrencileri ile bir araya gelen Nurcan Özdemir, üretilecek ürüne göre üretim sürecini planlamasıyla, üretimin en uygun maliyet ve zamanlama ile gerçekleşmesi için makine ve tesisatın seçimi ve yerleşimini sağlamaları yönüyle endüstri mühendislerine her zaman ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başarılı olmanın birinci şartının kişinin kendisine inanması olduğunu vurgulayan Özdemir, “Eğer elinizde inandığınız bir projeniz varsa, devlet ya da sivil toplum kuruluşlarına başvurun. Yeter ki inandığınız, çalıştığınız bir projeniz olsun. Örneğin geçenlerde ‘bir fikrim var’ programı, üniversitemizdeydi. Orada beğendiğim çok iyi fikirler var. O arkadaşlara destek olmak isterim” dedi.

Kendi hayat kesitlerinden de örnekler veren Özdemir, 11 yaşına kadar elektrik görmediğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı; “Sizler çok şanslısınız, diplomanız var. Benim böyle bir şansım yoktu. Ben 11 yaşıma kadar elektrik görmemiştim. Ardahan’ın bir köyünden geldim, çeşitli işlerde çalıştım. Ya işçi olarak devam edecektim ya da risk alıp iş ortamına atılacaktım. Ailemin ve eşimin desteğiyle risk alıp iş ortamına atıldım. İnişli çıkışlı günler de yaşadım ve bugünlere kadar geldim” dedi.

EPSA Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, iş hayatına başlarken kendisinin de kaygıları olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlk başlarda ben de başımı yastığa koyduğum zaman ‘acaba yapabilecek miyim’ kaygıları yaşadım. Ama inandım ve ‘ben bu işi yaparım’ dedim ve yaptım. Tabi şöyle bir şey de var; beni destekleyen eşim ve ailem var. Şu an burada isem onların sayesinde buradayım. Elimdeki projeye inandım ve ailemin desteğiyle başardım, ödülümü aldım.”

Programın sonunda öğrenciler tarafında günün anısına kendisine plaket verilen Nurcan Özdemir, gençlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.