SON DAKİKA
Hava Durumu

OSB'lere yeni teknoparklar

MÜSİAD ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalan iş birliği protokolü töreninde konuşan Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, Bursa

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MÜSİAD ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalan iş birliği protokolü töreninde konuşan Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, Bursa’daki OSB’lerde yeni teknoparklar kurmayı hedeflediklerini açıkladı. 


Uludağ Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni arasında kimya alanında iş birliği protokolü imzalandı. Törene Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra üniversite ve iş dünyası temsilcileri de katıldı. Burkay, üniversite ve sanayi iş birliklerinin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini söyleyerek, “Bu platformlar tüm sektörlerde katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine kapı aralayacaktır. Sadece üniversite-sanayi değil, sanayiler ve üniversitelerin kendi arasındaki iş birlikleri de arttırılmalı” dedi.
Bursa’nın 2023 vizyonunu oluşturacak 16 makro projesinin üçüncüsünü ‘OSB’lere yeni Teknoparklar’ olarak açıklayan UTİB Başkanı Burkay konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin 2023 hedeflerine kentimizi taşıyabilmek için üniversitelerimiz aracılığı ile Bursa’daki OSB’lerde yeni Teknoparklar kurulacaktır. Bursa’nın ekonomik sıçramasını gerçekleştirmek için bu merkezlerin kurulmasına öncülük edeceğiz. Tüm organize sanayi bölgelerine bu tarzda Ar- Ge Tasarım Merkezleri ve Tasarım Ticaret Merkezleri kurmayı hedefliyoruz. Teknoparklar, Türkiye’nin düşük ve orta dereceli teknoloji üreten ve ihraç eden konumdan, yüksek teknolojik üretimine ve ihracatına geçişinde önemli katkılar sağlayacaktır. İhracatta yüksek teknolojinin payını yüzde 20’ye, orta ve yüksek teknolojinin payını yüzde 95’e çıkarmak ortak hedefimiz olmalı. Üniversitelerimizin entellektüel dünyası ile sanayimizin mevcut imkanlarını birleştirerek bilimsel, teknolojik ve ekonomik yönden güçlenmeleri için ortaklaşa çalışma yapmaları çok önemli. Bunun sistemli ve belli bir plana dayanması, çalışmaların başarıya ulaşması için daha da önemlidir.
Ar-Ge’yi ihtiyaç duyulan yerde yapmak ve büyük firmaların yakaladığı rekabet avantajlarını KOBİ’lere de yaymak istiyoruz. Sanayimizin ayakta durabilmesi için yenilik yapmaya ihtiyacı var. 2023’e giden Türkiye’de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey yeni fikirlerdir. Her türlü fikrin önünü açmalı, fikir üretme platformları oluşturmalıyız. Devletimizin yeniliği destekleyen imkânlarını kullanarak sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerleyeceğiz. Bizler teknolojiyi üretime dönüştürmek, geleceği bilgi merkezli şekillendirmek istiyoruz. Gelin el birliği ile hem şehrimizi, hem de ülkemizi ilerilere taşıyalım”.
MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni protokol hakkında bilgi verirken, Uludağ Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise sanayinin ihtiyaçlarına yönelik yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile Bursa ve Türkiye ekonomisinin kazanacağını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.