SON DAKİKA
Hava Durumu

Otomotiv endüstrisi İran'a odaklandı

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ 2016’DA 23 MİLYAR DOLAR İHRACATA ODAKLANDI OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATTA İRAN VE BİRLEŞİK DEVLETLERİ RADARINA ALDI

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Otomotiv endüstrisi İran'a odaklandı
Otomotiv endüstrisi, 2016’da Birleşik Devletler ile İran’ı radarına aldı. Birleşik Devletler'e 2015’de yüzde 65 ihracat artışı sağlayan otomotiv endüstrisi, aynı başarıya bu yıl İran’ı da katarak sürdürme peşinde.
 

 

Türkiye’nin son 10 yıldır ihracat şampiyonu olan ve bu süreçte 15 milyar dolar dış ticaret fazlası veren otomotiv endüstrisi, 2016 yılı ihracat hedefini de 23 milyar dolar olarak belirledi. Otomotiv endüstrisinin ihracatında başrol oynayan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), 2016’da da başarılarına yenilerini ekleyebilmek için işlevselliği artırılan yurt dışı fuarlardan sektörel ticaret heyetlerine, hedef pazarlar Birleşik Devletler’den İran’a, Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması çerçevesinde İTÜ Arı Çekirdek’ten TÜBİTAK MAM’a kadar yeni projelerini paylaştı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisinde 2015 yılında euro/dolar paritesinden kaynaklı 3 milyar dolar kayıp yaşanmasına rağmen yine de başarılı bir yılı geride bıraktıklarını kaydetti.

 

İRAN VE BİRLEŞİK DEVLETLER HEDEF PAZAR

Rusya Federasyonu’nun son yıllarda otomotiv endüstrisinin hem ihracatta hem de üretimde hedef pazar olduğunu hatırlatan Sabuncu, "Bu ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve Türkiye ile meydana gelen üzücü olay nedeniyle beklenen olumlu gelişmelerin gerisinde kalındı. Rusya Federasyonu'ndaki gelişmeler nedeniyle yeni pazarlara odaklandık. Komşumuz İran’ın küresel anlamda yaşadığı kısıtlamalar sona erdi. Bu ülkede de otomotiv endüstrisinde gidilecek çok yol var. Bu ülkeye ihracatta beklentimiz büyük. Tahran’a sektörel ticaret heyeti düzenleyerek önümüzü daha iyi göreceğiz. Burada temsilcilik açarak endüstrimize destek olacağız. Yeni pazar olarak Birleşik Devletler de büyük fırsatlar sunuyor. Özellikle buraya ticari araç ihracatıyla başlayan faaliyetler hızla gelişiyor. Geçen yıl Birleşik Devletler’e yüzde 65 artışla ihracatımızı 780 milyon dolara yükselttik. Rusya Federasyonu pazarından kaybettiklerimizi buradan yeniden kazandık. Gözümüz yeni dünyada. Bu yıl da çifte haneli büyüme bekliyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.