SON DAKİKA
Hava Durumu

Otomotivde kriz yeniden kapıda!

Oyak Renault’da Genel Müdür Ales Bratoz’un bugün işçilere yönelik yayınladığı bildirgede yer alan  sözleşme şartlarının değiştirilmeye

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2015 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Otomotivde kriz yeniden kapıda!
Oyak Renault’da Genel Müdür Ales Bratoz’un bugün işçilere yönelik yayınladığı bildirgede yer alan  sözleşme şartlarının değiştirilmeyeceği ifadesi Renault’da yeni bir krizin habercisi olabilir.

 

Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz’un bugün MESS’e bağlı tüm Renault fabrikalarındaki işçilere yönelik yayınladığı bildirgede işçilerin talepleri doğrultusunda sözleşme şartlarının değişmeyeceği ve bunun yerine ikramiye ödemesi yapılacağını bildirmesi, Renault işçilerince tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine Oyak Renault yönetimi tarafından yapılan açıklamada bildirgede yer alanlara ilave iyileştirmeler olacağı ifade edildi. Renault’taki kaynaklarımız, işçilerin bu artışı yeterli bulmadıklarını ve Renault yönetimine 26 Haziran’a kadar süre tanıdıklarını ve bu süre sonunda söz konusu iyileştirmeler yapılmazsa yeniden direnişe geçileceğini bildirdi.

Oyak Renault Genel Müdürü’nün işçilere yayınladığı o bildirge:

“Hepimiz için olumsuz sonuçlar doğuracak sıkıntılı bir sürecin sağduyulu davranan  sizler sayesinde sona ermiş olması, iş disiplininin ve üretimin kesintisiz şekilde devam etmesi dolayısıyla, işinize ve işyerinize sahip çıkmanız bizim için büyük önem taşımaktadır. Bizler büyük bir aileyiz ve sorunlarımızı diyalog yoluyla çözebileceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda yukarıda bahsettiğimiz önemli şartların gerçekleşmesi kaydıyla sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin sizlere Mayıs ayı sonunda net 1000 TL tutarında destek ödemesi yapılmıştı. Aynı süreçte 2017’ye kadar olan dönem için ilave destek ödemelerin yapılabileceği de belirtilmişti. Bu kapsamda ödeme tarihlerinde işyerimizde çalışmakta olan siz değerli çalışanlarımıza

Ağustos 2015 ayı kesim hesabında brüt 1400 TL

Şubat 2016 ayı hesabında brüt 700 TL

Eylül 2016 ayı kesim hesabında brüt 700 TL ,  olmak üzere toplamda 3.500 TL tutarında destek ödemesinin sözleşme şartları değiştirilmeksizin yapılacağını paylaşmak isteriz. Böylece Mayıs ayında ödenen net 1000 TL’ye ilaveten brüt 3.500 TL daha ödenmiş olacaktır.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.