SON DAKİKA
Hava Durumu

Parasal politika müzakereleri

17 nolu Ekonomik ve Parasal Politika Faslı, 14 Aralık tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilecek Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katıl

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2015 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2015 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Parasal politika müzakereleri
17 nolu Ekonomik ve Parasal Politika Faslı, 14 Aralık tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilecek Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansı'nda müzakerelere açılacak.
 

 
Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ekonomik ve Parasal Politika Faslı'nın açılması ile birlikte Türkiye’nin katılım müzakerelerinde açılan fasıl sayısının 15’e yükseleceği hatırlatılarak, Katılım Konferansı'nda Türkiye’yi müzakere heyeti başkanı AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil edeceği belirtildi. Ekonomik ve Parasal Politika Faslı’nın temel olarak üye devletlerin merkez bankalarının bağımsızlığının, kamu sektörünün merkez bankaları tarafından finansmanının yasaklanmasının ve kamu kesiminin finansal kurumlara imtiyazlı erişiminin önlenmesi konularını kapsadığı aktarılan açıklamada, pek çok alanda daha güçlü bir ekonomik yapı oluşturulması ve üye ülkeler arası ekonomik koordinasyonu güçlendirmeyi amaçlayan düzenlemeleri içerdiği ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:“Ekonomik ve Parasal Politika Faslı'nın hiçbir açılış kriteri olmaksızın müzakerelere açılması Türkiye’nin bu alandaki yüksek uyum düzeyinin en önemli göstergesidir. Ülkemizin halihazırdaki yüksek uyum düzeyi sayesinde fasıldaki müzakereler önümüzdeki dönemde de tatmin edici bir hızla ilerleyecektir. Ekonomik ve Parasal Politika Faslı'nın müzakerelere açılması, Türkiye-AB ilişkilerinin ve ülkemizin katılım sürecinin canlandırılması bakımından yeni bir dönemin başlangıcını oluşturan 29 Kasım 2015 tarihli Türkiye-AB Zirvesi’nde ortaya konan siyasi iradenin ilk somut göstergesidir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.