SON DAKİKA
Hava Durumu

Petlim Terminali'ne 212 milyon dolarlık finansman

Türkiye'nin yabancı yatırımcılarından SOCAR’ın, Petlim konteyner limanı inşaatı için Akbank'tan 212 milyon dolarlık proje finansmanı temin ettiğ

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Petlim Terminali'ne 212 milyon dolarlık finansman
Türkiye'nin yabancı yatırımcılarından SOCAR’ın, Petlim konteyner limanı inşaatı için Akbank'tan 212 milyon dolarlık proje finansmanı temin ettiği projenin hukuki danışmanlığını Baker & McKenzie yürüttüğünü açıkladı. Proje sayesinde Azerbaycan ve Türkiye doğal gaz ürünlerini birlikte üretebilir hale gelecek.

Türkiye'nin yabancı yatırımcılarından olan SOCAR, Petlim konteyner limanı inşaatının finansmanı için Akbank'tan 212 milyon dolarlık proje finansmanı temin etti. Dev projenin hukuki danışmanlığını ise Baker & McKenzie Londra ofisi ve Baker & McKenzie International üyesi Esin Avukatlık Ortaklığı yürüttü. Esin Avukatlık Ortaklığı’nın ortaklarından Av. Muhsin Keskin, "SOCAR'ın petrokimya, enerji ve lojistik endüstrilerine olan yatırımları sayesinde Azerbaycan ve Türkiye, birlikte doğal gaz ürünleri üretebilir hale gelecek. Petlim konteyner limanı da stratejik pozisyonu dolayısıyla bu yatırımların tam merkezinde yer alacak ve bu süreçte çok önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

SOCAR iştiraki Petkim Petrokimya Holding A.Ş garantörlüğünde Petlim Limancılık Ticaret A.Ş.'ye temin edilen kredi, APM Terminals tarafından işletilecek olan 1,3 mm TEU kapasiteli Petlim Konteyner Limanı'nın tasarımı ve inşaatını finanse edecek. Anlaşma 25 Mayıs’ta imzalandı. Proje, Esin Avukatlık Ortaklığı ortakları Muhsin Keskin ve Duygu Turgut ile Baker & McKenzie'nin Londra ofisi ortaklarından ve Baker & McKenzie küresel proje finansmanı ekibi başı Calvin Walker tarafından yönetildi.
Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Calvin Walker ise bu kadar hızlı büyüyen bir ekonomide bu denli büyük ve prestijli bir finansman projesi üzerinde çalışmak çok büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.