SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlığın sıkıntısı kalifiye eleman

İKAYDER’in sağlık sektöründe insan kaynakları sorunlarını dinleyip çözümler üretmek için düzenlediği toplantıda yaşanan en önemli so

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İKAYDER’in sağlık sektöründe insan kaynakları sorunlarını dinleyip çözümler üretmek için düzenlediği toplantıda yaşanan en önemli sorunun kalifiye eleman eksikliği olduğu tespit edildi.

Sağlık sektörü İnsan Kaynakları Departmanlarının bir araya geldiği İKAYDER Sektör Toplantılarında sağlık sektörünün en önemli sorunu olan kalifiye elaman sıkıntısı masaya yatırıldı. Sorunun çözümü ise özel sağlık meslek liselerinde bulundu. İnsan kaynakları sektörünün son yıllarda büyük bir ivme kazandığını dile getiren İKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öz, “insan kaynakları ilk zamanlarda personelin işe katılımını ve ayrılışını düzenleyen bir birim iken şimdilerde kalifiye eleman bulma sorunu, elemanların işyerine aidiyetleri gibi önemli meselelere ışık tutmaya çalışılıyor” diyerek sektörün kat ettiği mesafeyi gözler önüne serdi. İnsan kaynakları biriminin halkla ilişkiler, satın alma gibi birimlerle zincirleme çalıştığına vurgu yapan sağlık sektörü insan kaynakları çalışanları, yaşanan kalifiye eleman sıkıntısının özel sağlık meslek liselerinin yetiştirdiği mezunlar ile kısa sürede aşılabileceğine olan inançlarını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.