SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanayici 'tasarruf' yapacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, tasarruf kampanyalarını sanayiciye yönelik de uygulamayı düşündüklerini, bunun için gerekli ya

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, tasarruf kampanyalarını sanayiciye yönelik de uygulamayı düşündüklerini, bunun için gerekli yasal düzenlemelerin tamamlandığını söyledi.


 
Yıldız, enerjide tasarruf çalışmaları çerçevesinde daha çok bireysel tüketicilere yönelik süren tasarruf kampanyalarını sanayiciye yönelik de uygulamayı düşündüklerini ve bunun için gerekli yasal düzenlemelerin tamamlandığını dile getirdi.

Fabrikaların, özel şirketlerin, özellikle elektrik motorlarıyla ilgili ciddi tasarruf edebilecekleri bir alanın söz konusu olduğunu belirten Yıldız, ''Böyle bir kampanyayı sanayi adına yapmak doğru olur. Arkadaşlarımız çalışmalara başladılar. Tasarrufa dönük ne varsa ona destek olacağız. İsrafı önlemeye yönelik ister benzin, ister ısı tasarrufuna yönelik yalıtımlar olsun kimin bir çalışması varsa destekleyeceğiz'' dedi.

Yıldız, ''2023'e kadar bir çok yönüyle enerji sektöründe yenilenmiş bir Türkiye'yi yakalamamız lazım. Yaşını, 30-35'ni doldurmuş santrallerin ve trafolarla Türkiye'nin 2023'e girmesini seyredemeyiz'' diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.