SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanayicilerden İznik'e yatırım sözü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'da ki 70. Genel Kurul toplantısına katılan İznik Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Baş

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2014 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2014 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sanayicilerden İznik'e yatırım sözü
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'da ki 70. Genel Kurul toplantısına katılan İznik Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Başkanı Serkan Mançolar, İznik'e yatırım yapın çağrısında bulundu. Sanayici işadamlarına İznik için yapılması gereken fikirlerini aktaran Molkoçlar, yer göstermeleri halinde sanayicilerden yatırım sözü aldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ile katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'da ki 70. Genel Kurul toplantısında Mançolar'ın gündemi "Tarımsal Organize Sanayi" oldu. Sanayicilere, İznik'te turizmin yanısıra tarımsal alandada gelişme gösterilmesi gerektiğini aktaran Mançolar, "İznik turzim potansiyeli olan bir ilçe. Diğer potansiyeli ise tarım. İznik, marmara'nın tarım ambarı. Bunu bacasız sanayi dediğimiz 'Tarımsal Organize Sanayi' ile değerlendirmeliyiz. Meyvenin bol olduğu İznik'te sirke ve marmelat fabrikaları kurulması gerekiyor. Yenişehir ona keza bir don vurduğunda biber ve fasulye heba oluyor. Turşu fabrikası kurun. Alın size 'Organik Sanayi'. İznik'e ve İznikli'ye istihdam kapısı açılsın. Bugün Mersin'den gelip çürük meyveyi alan firma bir kamyon dolusu malı fabrikasına götürebilmek için 600 lira nakliye ücreti veriyor. Bu işten de para kazanıyorlar. Bu fabrikaların İznik'te açılması halinde en az bin vatandaşımız iş sahibi olacak. Bu fabrikalar, tamamen çevre için zararsız. Adı üstünde Organik Sanayi" dedi. Mançolar'ın İznik'teki 'Organik Sanayi' fikrine esıcak baktıklarını belirten işadamları ise, Mançolar'dan projeleri için yer göstermelerini istedi. Yapılan bu görüşmelerin ardından Mançolar ise sanayici işadamlarının en kısa zamanda İznik'e geleceğini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.