SON DAKİKA
Hava Durumu

'Seçim sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

Ekonomi Profesörü Ünsal Ban, “Erdoğan'ın Köşk'e çıkması ile birlikte resmiyet kazanacak olan Yeni Türkiye’de, hiçbir şey eskisi gibi ol

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2014 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Seçim sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'
Ekonomi Profesörü Ünsal Ban, “Erdoğan'ın Köşk'e çıkması ile birlikte resmiyet kazanacak olan Yeni Türkiye’de, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, İstanbul’da katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ban, “11 Ağustos sabahı ekonomiden demokrasiye, toplumsal refahtan uluslararası ilişkilere yeni bir dönem başlayacak. Geçtiğimiz 12 yılda; kişi başına düşen gelir 3 katına çıkartıldı. İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervi 2014 yılı Mayıs ayı itibarı ile 135 milyar dolara yükseltildi. yüzde 55'i aşan enflasyon %6'ya çekildi. Dünyanın en büyük havalimanlarından birinin inşasına başlandı. Enerji bağımlılığımızı sonlandırmak adına nükleer santral anlaşması yapıldı. Üçüncü köprünün temeli atıldı. yüzde 63 seviyesinde olan gösterge tahvil faizi tarihin en düşük seviyesi olan %4,6'ya indirildi. IMF'ye olan borçlar sıfırlandı. IMF'den borç alan değil, borç veren ülke konumuna geldik” dedi.
“MONTAJI BIRAKIP, ÜRETİME YÖNELECEĞİZ”
Başbakan Erdoğan’ın 2023 vizyonuyla ilgili de bilgi veren Ünsal Ban, “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar kısa vadeli hedefler hayata geçirilecek. Kısa vadeli hedeflerin başında ise siyaset, ekonomi, eğitim ve yaşam kalitesi alanlarındaki gelişmeler yer alıyor. Siyaset arenasında vesayet sistemi son bulacak. Demokratikleşme adına önemli adımlar atılmaya devam edilecek. Bu kapsamda, milli iradeyi tutsak alan vesayetçi anlayış ve bu anlayışın yapıları tamamen tasfiye edilecek. Böylece, çeşitli güç odaklarının değil de milletin söz sahibi olduğu siyaset anlayışı hâkim kılınmış olacak. Tüketen değil, üreten ülke olacağız. Vesayet sisteminin tasfiyesi ile birlikte ekonomimizin önüne örülen duvarlar da kalkmış olacak. Üretimin önü açılacak; montajcılık değil, katma değeri yüksek ileri teknoloji malların üretimi teşvik edilerek sanayi yapısı güçlendirilecek. Üretim kaynaklı büyümenin yansımaları da çok geniş olacak. Bu doğrultuda, kişi başına düşen gelir ile sağlanan istihdam artarken halkımızın yaşam kalitesi de yükselecek” diye konuştu.
Prof. Dr. Ünsal Ban, sözlerini, “Başbakan Erdoğan’ın seçilmesiyle, makroekonomik istikrar kemikleşecek. Son 12 yıldaki istikrarlı yapı ile bir üst sınıfa yükselen ekonomimiz, içsel ve dışsal şoklara karşı tamamen dirençli bir yapıya kavuşacak” diyerek tamamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.