SON DAKİKA
Hava Durumu

Sigorta ücretlerindeki artış sıfır araca yöneltiyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya, trafik sigortası ve kasko ücretlerinin vatandaşı sıfır araç almaya yönelttiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2013 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2013 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Kaya, trafik sigortası ve kasko ücretlerinin vatandaşı sıfır araç almaya yönelttiğini söyledi.



 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortası ve kaskoücretlerinde özellikle son bir yıl içinde kademeli olarak zam uygulandığını ileri sürdü.

İkinci el alınan araca ilk kez sigorta yaptırıldığında ödenen ücrete yüzde 50 oranında zam yapıldığını iddia eden Kaya, şunları kaydetti:

''Sıfır araç alımında veya önceki yıldan beri kullanılan araca trafik sigortası ve kaskodaki zam oranı daha düşük durumdadır. Bu durum, vatandaşı sıfır araç almaya yöneltmekte olup, sermayedarların iş birliği söz konusudur. Trafik sigortalarında serbest fiyat uygulamasına geçildiğinden beri çok farklı fiyatlar sunulabilmektedir. 500 lira teklif alınan araca başka bir firma 2 bin lira fiyat verebiliyor. Yıl içinde kademeli olarak yapılan zamlarla trafik sigortalarına yapılan yüzde 50'lik artış, tüketicinin mecburiyetinin kötüye kullanılarak yüksek kar elde etme arzusundan ibarettir.''

Bankaların birçok konuda ''keyfi hareket etmesinin'' sigortaya da yansıdığını öne süren Kaya, ''Hazine Müsteşarlığı'nın, en kısa zamanda sektörü disiplin altına alarak haksız kazanç sağlanmasının önüne geçmesini bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.