SON DAKİKA
Hava Durumu

'Siz bizden daha Almansınız'

Almanya'nın Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanlığı Ekonomi Bölümü Müdürü Barbara Meyer, "Türk girişimcisinin yaptığ

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya'nın Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanlığı Ekonomi Bölümü Müdürü Barbara Meyer, "Türk girişimcisinin yaptığı yatırımlar,  işçilerinizin çalışkanlığı ve disiplini olağanüstü. Bizden daha Alman'sınız” dedi. 



Bursalı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Meyer, Saksonya bölgesi ile Bursa’nın otomotiv ve tekstil sektörleri başta olmak üzere  benzerlikler taşıdığına işaret ederek, “Türkiye ziyaretimizde misafirperverliğinizden de çok etkilendik. Eminim bu özelliğiniz de ekonominizin gelişmesi için size büyük avantaj sağlayacaktır” diye konuştu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, Bursa-Almanya ekonomik ilişkilerinin potansiyeli yansıtmadığına dikkat çekerek, “Bursa’dan Almanya’ya 632 firmamız,yılda ortalama 2 milyar  dolarlık ihracat yapıyor. En önemli ticari partnerimiz olan Almanya’dan da 132 firma Bursa'ya yatırım yapmış durumda. Bu veriler, iyi bir noktada olduğumuzu gösteriyor. Ancak, potansiyel düşünüldüğünde, iş birliğinin daha ileri seviyelere taşınması gerekiyor” dedi.
‘İyi başlangıçlar iyi sonuçlar doğurur’ sözüne atıfta bulunan Esgin, “Saksonya eyaleyiyle yapılan bu ilk buluşmamızın gelecekte de iyi sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. İki ülkenin işadamı ve sanayicilerinin bir araya getirilmesi ekonomik ilişkilere hız kazandıracaktır. Bundan sonraki süreçte Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile ilişkilerimizi de bu hedef üzerinden sürdüreceğiz ” şeklinde konuştu.
Bursa’da otomotiv ana ve yan sanayinin önemine işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de, BTSO liderliğinde büyük başarılara imza atan BEGEV-BUTGEM Modeli’nin başarısına dikkat çekerek, “Bu okulumuzda vasıflı ara elaman yetiştiriyoruz. Geçen yıl 3 bin 40 kişiyi mezun ettik. Öyle ki Avrupa Birliği, bu modeli akredite etti. Nisan ayında başlayan akreditasyonlu eğitimlerimiz neticesinde 20 gencimiz Eylül’de Almanya’da çalışmaya başlayabilecekler. Bu model Alman anlayışına göre dizayn edildi” dedi.
BTSO, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Saksonya Kalkınma Ajansı ve Saksonya Eyaleti Hükümeti iş birliğiyle Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlamak üzere yapılan ziyarette Türk ve Alman iş adamları iş görüşmeleri yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.