SON DAKİKA
Hava Durumu

Skype'a anında çeviri desteği geliyor

Microsoft’un Skype Messenger yazılımı, farklı dilleri konuşanların birbirleriyle yazışarak anlaşabilmeleri için otomatik

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2014 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2014 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Skype'a anında çeviri desteği geliyor
Microsoft’un Skype Messenger yazılımı, farklı dilleri konuşanların birbirleriyle yazışarak anlaşabilmeleri için otomatik çeviri hizmeti verecek.
Microsoft CEO'su Satya Nadella, San Fransicso'da devam eden Re/code kod konferansı sırasında Skype Translator hizmetini duyurdu. Bu yeni özellik, Skype görüşmesi sırasında anlık sesli çeviri olanağı sağlıyor. Çevirici hakkında açıklamalarda bulunan Nadella, bu yeni teknolojinin arkasında büyük bir emek ve yılların birikimi olduğuna dikkat çekti. ShiftDelete.Net'in haberine göre Skype Translator'ın bir demosunu oturum sırasında izleyicilere gösteren Skype yöneticisi Gurdeep Singh Pall, İngilizce – Almanca bir görüşme gerçekleştirdi. Almanca konuşan bir arkadaşıyla Skype Translator aracılığıyla sohbet eden Pall, Almanca bilen izleyicilerden de çevrinin doğruluğunu teyit etmesini istedi.

Microsoft'un uygulamanın betasını 2014 yılı sonlarında Windows 8 için yayınlaması bekleniyor. Başlangıçta az sayıda dil desteğine sahip olacak hizmetin giderek daha fazla dil ile destekleneceği de verilen bilgiler arasında.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.