SON DAKİKA
Hava Durumu

Soğandaki artışın nedeni belli oldu

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı, "Soğan tarlada 1 ve 1,2 lira arasında veriliyor ama tezga

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soğandaki artışın nedeni belli oldu

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Saygı, "Soğan tarlada 1 ve 1,2 lira arasında veriliyor ama tezgaha geldiğinde bu saydığım masraflardan dolayı fiyat yükseliyor. Yani soğandaki artış ekiminin az olmasından kaynaklanıyor, diyebiliriz." dedi.

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, soğandaki fiyat artışının, ekiminin az oluşundan kaynaklandığını belirterek, "Soğanın kesimi, toplanışı, yüklenişi, hamallar aracılığı ile kamyonete taşınışı, ondan sonra nakliyesi olduğu için fiyat artıyor. Soğanın bir yılı farklı, diğer yılı çok farklı. Mesela geçen sene hep elde kaldı, kimse satamadı." dedi.


Saygı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğan ekiminin geçen seneye göre bu yıl çok az olduğunu, bu durumun da fiyat artışını etkilediğini söyledi.


"Soğan işçiliği çok olan bir ürün." diyen Saygı, şunları söyledi:


"Kesimi, toplanışı, yüklenişi, hamallar aracılığı ile kamyonete taşınışı, ondan sonra nakliyesi olduğu için fiyat artıyor. Soğanın bir yılı farklı, diğer yılı çok farklı. Mesela geçen sene hep elde kaldı. Kimse satamadı. O yüzden çiftçiler bu sene tercih etmedi. Soğan tarlada 1 ve 1,2 lira arasında veriliyor. Ama tezgaha geldiğinde bu saydığım masraflardan dolayı fiyat yükseliyor. Yani soğandaki artış ekiminin az olmasından kaynaklanıyor, diyebiliriz."


Saygı, akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasının da fiyatı etkilediğini ifade ederek, "Amasya, Adana, Ankara, Hatay, Gaziantep, bunlar soğan üretiminin yoğun yapıldığı yerler. Şimdi bu şehirlerden İstanbul'a soğan satmaya gelirseniz fiyat tabii ki yüksek olur. Çünkü akaryakıt yüksek. Tüccar da üstüne kendi kârını koymak isteyince fiyat daha da artıyor." diye konuştu.(AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.