SON DAKİKA
Hava Durumu

Somali Cumhurbaşkanı Bursa iş dünyasıyla buluştu

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO), SOMALİ CUMHURBAŞKANI HASAN ŞEYH MAHMUD’U BURSA İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURDU. ŞEYH MAHMUD, “TÜRKİYE BİZİM SEÇİLMİŞ ORTAĞIMIZ. SİZLERİN ULUSLARARASI TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ” DEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Somali Cumhurbaşkanı Bursa iş dünyasıyla buluştu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’u Bursa iş dünyası ile buluşturdu.
 

 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Somali’nin geçirdiği zor yılların ardından artık mevcut sorunlarına karşı daha güçlü bir duruş sergileyen ve bununla birlikte ekonomisini büyütmek için geleceğini planlayan bir yapıya kavuştuğunu söyledi. Türkiye’nin de bu süreçte Somali halkının yanında yer alarak ülkenin geleceği adına çok önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Burkay, “Somali’nin kalkınma planı çerçevesinde Bursa iş dünyası olarak sahip olduğumuz tecrübeyi sizlerle paylaşmaya hazırız” dedi. Başkan Burkay, konuşmasında Somali’de ticaret ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi adına Bursa iş dünyası tarafından dile getirilen sorunlara da yer verdi. İbrahim Burkay, şunları kaydetti: “Özellikle yatırım amaçlı ülkeyi ziyaret eden iş dünyası temsilcilerimizin güvenliklerinin sağlanması noktasında özel bir hassasiyet talep ediyoruz. Bir diğer sorun ise Barbera ve Mogadişu limanlarının birbirine uzak olmasıdır. Bu noktada ithalatçıyı teşvik edici uygulamalarla birlikte liman sayısının artırılması da ticaretimizi artıracak önemli bir unsurdur."

 

“ULUSLARARASI TECRÜBENİZDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ”

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da ülkesinin yeniden yapılanma sürecinde Türkiye’nin çok önemli bir paya sahip olduğunu ifade etti. Somali’ye uluslararası kuruluşlar tarafından son 20 yılda milyarlarca dolar harcandığını ancak ülkede bunların izini görmenin mümkün olmadığını dile getiren Şeyh Mahmud, “Türkiye’den son 5 yılda yaklaşık 370 milyon dolar destek aldık. Özel sektör yatırımları da 150 milyon dolara ulaştı. Somali’deki, yollar, sokak ışıklandırmaları, sosyal tesisler ve modern hastanelerde Türkiye’nin izlerini görmek mümkün” dedi. Somali’nin tarım, denizcilik, hayvancılık ve doğal kaynaklar açısından çok zengin bir ülke olduğunu ancak teknik yetersizlik ve finansal birikimin eksikliği nedeniyle yatırımda zorlandıklarını anlatan Şeyh Mahmud, “Türkiye bizim seçilmiş ortağımız. Mogadişu Limanı’na 5 kilometre mesafede yeni yatırımlar için serbest ticaret bölgesi oluşturduk. Bursa iş dünyasını burada yeni yatırımlara davet ediyoruz. Sizlerin uluslararası tecrübelerinizden de faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.