SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi rekor

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Parmaksız, ''Bu ayın 16'sında 5,4 ton Cumhuriyet altını talebi oldu. Böyle bir talep Darphane tar

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Parmaksız, ''Bu ayın 16'sında 5,4 ton Cumhuriyet altını talebi oldu. Böyle bir talep Darphane tarihinde yok" dedi.


 
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, bugün teslim etmeleri gerekenaltınsiparişlerini 22 Nisan Pazartesi vereceklerini bildirdi.

Parmaksız, yaptığı açıklamada, "normalde salı günleri sektörden gelen taleplere ilişkin siparişleri aldıklarını, perşembe günleri de bu siparişleri teslim ettiklerini" hatırlattı.

Yılbaşından bugüne kadar, bu şekilde çalışma sonucunda 34,5 ton Cumhuriyet altını teslim ettiklerini ifade eden Parmaksız, bunun 20,5 tonunun Cumhuriyet ziynet altını, 14 tonunun da Cumhuriyet sikke denilen (Ata) altınlarından oluştuğunu söyledi. Parmaksız, söz konusu 20,5 tonluk altının 8,4 tonunu çeyrek altınların oluşturduğunu kaydetti.

Genellikle bugüne kadar gelen bütün talepleri, eksiksiz teslim ettiklerini ifade eden Parmaksız, şöyle konuştu:

"Ayın 16'sı itibariyle bizde bekleyen hiçbir sipariş yok. Geçen hafta gelen siparişleri cuma günü itibariyle verdik. Ayın 16'sında yeni siparişleri aldık. 5,4 ton bizden Cumhuriyet altını talebi oldu. Bu talep bizim kapasitemizin kat ve kat üstünde. Biz bunu alacağız, işleyeceğiz, kendilerine geri vereceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.