SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarım eğitimleri devam ediyor

İNEGÖL BELEDİYESİNİN, İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, İNEGÖL ZİRAAT ODASI VE HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarım eğitimleri devam ediyor
İnegöl Belediyesinin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor.
 

 

Kurşunlu Mahallesi'nde düzenlenen eğitim programında tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapabilmek için hangi yolların izlenmesi gerektiği, çilek yetiştiriciliği konusunda hasat ve hasat sonrası bakım teknikleri hakkında çiftçilere bilgiler verildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "Tarım önemli bir sektör. Bizler de tarımın daha kaliteli yapılması ve çiftçilerimizin ürettiklerinden daha fazla verim almalarına katkı sunmak amacı ile ortak paydaşlarımızla eğitim planlamaları yaptık. Bu doğrultuda da kırsal mahallelerimizde bu tür seminerler düzenliyoruz. Şu anda gayet iyi gidiyor. Sizlerden de ilgi büyük. Yapılan bu eğitimlerin İnegöl tarımına ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, "Ziraat odası olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. İnegöl tarımının daha iyi noktalara gelmesi için her türlü katkı ve desteği vermek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimize götürdüğümüz hizmetlerle öncelikle buraları şehir standardına yükseltmeye çalışıyoruz. Alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken gerçekleştirdiğimiz tarımsal eğitimlerle de çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra üreticilere katılım belgelerinin takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.