SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarımsal envanter gözden geçiriliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, alt gruplarıyla beraber 53 kalem olan hayvancılık desteğini, 5-6 kaleme dönüştürme konusunda ç

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tarımsal envanter gözden geçiriliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, alt gruplarıyla beraber 53 kalem olan hayvancılık desteğini, 5-6 kaleme dönüştürme konusunda çalıştıklarını bildirdi.
 

 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan hayvan üreticilerine yaptığı çağrı üzerine bugün kendisini arayan çiftçilerle telefonla görüşen Bakan Çelik, ardından hayvancılık sektörü ve desteklerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Çelik, hayvancılık için aldıkları krediyi ödemekte zorlandıklarını ve borcun yeniden yapılandırılması konusunda destek istediklerini belirten bir üreticiye, Ziraat Bankası ile üreticiye dönük neler yapılabileceği noktasında görüştüklerini ve talepleri bankaya ileteceklerini kaydetti. Alt gruplarıyla beraber 53 kalem hayvancılık desteğinin bulunduğunu aktaran Çelik, bunu 5-6 kaleme dönüştürme konusunda çalıştıklarını belirtti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında bakanlığın mevcut durumu ve çözülmesi gereken öncelikli sorunların ele alındığına değinen Çelik, toplantıda ortaya konulan görüşler doğrultusunda yeni çalışmalar yapıp ilgili düzenlemeleri nihai şekle getireceklerini vurguladı.

TARIMSAL ENVANTER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR
Çelik, tarımsal envanterin yeniden gözden geçirildiğinin altını çizerek, "Bu hususla ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamladık. Bu çerçevede sahada görev alacak personelimizle bizzat her işletmenin sorumluları belirlenecek ve o sorumlu vasıtasıyla, o işletmeler takip edilecek. Böylelikle sistem artık sağlıklı bir şekilde işleyecek. Hayvan sayısı ne kadar oldu, düştü mü, arttı mı, doğru mudur, eksik midir, yanlış mıdır gibi? Bunlara bakılacak. Sorumlu kişilerin takip edeceği işletmeler belirleniyor şu anda. Önümüzdeki günlerde bu arkadaşları görevlendirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.Süt ve hayvan ırklarının kalitesini AB standartlarına taşıma konusunda destek sağlayacaklarına da değinen Çelik, bu konudaki düzenlemeleri yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.