SON DAKİKA
Hava Durumu

'Taşeron işçilik tarihe karışmalı'

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, "Taşeron işçilik konusunda günü kurtaran çözüm ve formüller yerine, samimi ve sorunu kökten çözen

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Taşeron işçilik tarihe karışmalı'
Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, "Taşeron işçilik konusunda günü kurtaran çözüm ve formüller yerine, samimi ve sorunu kökten çözen bir düzenlemeye gidilmeli. Taşeron işçilik artık tarihe karışmalı" dedi.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, taşeron işçilik konusunda günü kurtaran çözüm ve formüller yerine samimi ve sorunu kökten çözen bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirterek, "Asıl iş ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan, işçi işi yapan işçi, memur işi yapan memur olarak kadroya alınmalı. Taşeron işçilik artık tarihe karışmalı." dedi.


Ağar, hükümetin gündeminde olan taşeron işçilerle ilgili düzenleme konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Taşeron işçiliğin insan onuruna yakışmayan bir istihdam biçimi olduğunu dile getiren Ağar, kamuda 1 milyona yakın kişinin taşeron şirketler üzerinden çalıştığını ifade etti. Ağar, bu istihdam biçiminin kontrolden çıkarak bugün çalışma hayatının en büyük sorunlarından biri haline dönüştüğünü söyledi.


Yol-İş'in 53 bine ulaşan toplam üyesinden 12 bininin taşeron işçi statüsünde olduğunu bildiren Ağar, "Hatırlanacağı üzere Karayolları'nda taşeron işçi olarak çalışan üyelerimiz, asıl işi yaptıkları yönünde açtıkları davaları 2010 ve 2011'de kazandı. Yargıtay da mahkemelerin aldığı kararı onayarak bu işçilerin 'Karayollarında asıl işi yaptıklarına ve derhal kadroya alınmalarına' hükmetti. Bunun üzerine gerekli duyarlılığı gösteren hükümet, Karayolları'nda taşerona bağlı çalışan 10 bin işçiyi kadroya aldı. Bu adımın bugün de atılmasını istiyor ve bekliyoruz." diye konuştu.



"Sorunu bugünkünden daha vahim hale getirir"

Ağar, taşeron işçiler ile ailelerinin gözü ve kulağının hükümet yetkililerinin yapacağı açıklamada olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Hükümetin taşeron işçilik sorununu çözüme kavuşturma iradesini önemsiyoruz. Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları tarafından yürütülen çalışmaların en kısa sürede nihayete erdirilmesi gerekiyor. Tabii bu yapılırken taşeron işçilerin talep ve beklentileri de göz önünde bulundurulmalı. Çünkü beklentileri karşılamayan bir düzenleme, var olan sorunu ortadan kaldıramaz."


Önceki hükümet döneminde verilen kadro vaadinin karşılanması gerektiğine işaret eden Ağar, "Taşeron işçilik konusunda günü kurtaran çözüm ve formüller yerine samimi ve sorunu kökten çözen bir düzenlemeye gidilmeli. Asıl iş ya da yardımcı iş ayrımı yapılmadan, işçi işi yapan işçi, memur işi yapan memur olarak kadroya alınmalı. Taşeron işçilik artık tarihe karışmalı." dedi. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.