SON DAKİKA
Hava Durumu

TOFAŞ işçileri: 'Sarı öküz'ü vermeyeceğiz!

 

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOFAŞ işçileri: 'Sarı öküz'ü vermeyeceğiz!

 

çelikBursa TOFAŞ'ta dün işten çıkarılan iki işçi temsilcisi Mehmet Altın ve Soner Şahin'in işe geri alınmaları için fabrikada başlayan işçi eylemi sürüyor.

İş bırakan Tofaş işçileri fabrika yemekhanesi önünde bu sabah toplanarak eylemlerini başlattılar. Eylemler sonrası Türk Metal Sendikası'ndan istifa eden işçiler Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik-İş Sendikası'na geçiş yapmışlardı. TOFAŞ'ta örgütlenen Çelik-İş Sendikası da bugün işçi temsilcilerinin işten çıkarılması üzerine TOFAŞ'ta yeniden başlayan eylemlere destek olmak üzere fabrikaya geldi.  Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel de işçilere destek için bugün Ankara'dan gelerek şunları kaydetti: "Fiili çoğunluğu sağlamış olduğumuz TOFAŞ'ta işçilerimize destek vermek için hazır bulunuyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımız geri alınana kadar işçimizle birlikte buradayız."

 

SARI ÖKÜZÜN ÖYKÜSÜ:

Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış.

Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış, tatlı dille konuşmaya başlamış: ‘Öküz efendiler. Buraya özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o ‘sarı öküz’de. Onun rengi sizinkilerden farklı, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Verin onu bize; siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım.”

Lider ‘boz öküz’ ve heyeti aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, ‘sarı öküz’ü aslanlara vermişler. Bir tek ‘benekli öküz’ karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez ‘uzun kuyruk’u istemişler. ‘Boz öküz’ ve heyeti, ‘uzun kuyruk’u teslim etmişler. Bu karara benekli öküz karşı çıkmış. Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde de farklı bahanelerle.

Öküz sürüsü birer birer aslanların pençesinde can verirken Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, ‘Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük’diye sormuş.

“Boz öküz”, “benekli öküz”ün sözlerini hatırlayarak, gözü yaşlı bir şekilde “Biz bu savaşı ‘sarı öküz’ü verdiğimiz gün kaybettik” demiş.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.