SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk iş adamları Şili'den 'umutlu' dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şili-Peru-Ekvador’a resmi ziyaretleri vesilesi ile düzenlenen Özel Sektör Heyeti'nde yer alan iş adamları Şili'deki

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk iş adamları Şili'den 'umutlu' dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şili-Peru-Ekvador’a resmi ziyaretleri vesilesi ile düzenlenen Özel Sektör Heyeti'nde yer alan iş adamları Şili'deki temaslarını tamamlayarak Peru'ya umutla geçti.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şili-Peru-Ekvador’a resmi ziyaretleri vesilesiyle düzenlenen Özel Sektör Heyeti'nde yer alan iş adamları Şili'deki temaslarını tamamlayarak Peru'ya geçti. Şili temaslarını değenlendiren Türk işadamları, umutlu olduklarını, ülkede yatırım potansiyeli gördüklerini ifade ettiler. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, söz konusu ziyaretin Türk iş dünyası tarafından Şili’yi yapılan en kapsamlı ziyaret olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu seyahatleri, kendilerinin yaptığı ikili görüşmeler sonucu, bizimde işlerimizi kolaylaştırmaktadır" dedi. Çağlar, "Şili Güney Amerika’nın en güçlü ekonomilerinden birisi. Burada çok büyük bir potansiyel gördük. Çevredeki ülkelerin özellikle örnek aldığı bir ülke. Şili’de yapılacak her türlü yatırım ve ticari birlikteliğin sadece bu ülke ile sınırlı kalmayacağını, çevre ülkelerin de burada yapılacak çalışmalardan istifade edeceğini düşünüyorum. İTO olarak üyelerimizi buraya yönlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Grand Medikal Services’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Bessam Yıldırım da Şili’nin sağlık yatırımı için fırsatlar barındıran bir ülke olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.