SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Metal'den aşamalı grev

►►Canan GÜLEÇ Metal sektörünün 2 Şubat’ta greve çıkacağını duyuran Türk metal

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk Metal'den aşamalı grev
►►Canan GÜLEÇ

Metal sektörünün 2 Şubat’ta greve çıkacağını duyuran Türk metal, dün grev için 4 ayrı tarih ve fabrika listesi duyurdu. İşçiler ise sektörün bölünmesinden yana olmadıklarını ve 2 Şubat’ta ortak greve gidilmesi gerektiğini savundu.

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2 Şubat’ta greve çıkılacağını cumartesi günü Bursa’dan duyurmuştu. Çelik İş ve Birleşik metal sendikaları da greve çıkma tarihlerini 2 Şubat olarak açıkladı. Dün, Türk Metal sendikası temsilcilerinin üye işyerlerine grev kararını asmasıyla, 2 Şubat’ta greve başlanacağı ancak fabrikaların 4 ayrı grup ve 10’ar günlük süre ile grev yapacağı ortaya çıktı.

Türk Metal Sendikası, greve 2 Şubat tarihinde çıkacağını duyurdu ancak bu tarih tüm fabrikalar için ortak bir başlangıç süresi olmayacak. Sendika 2 Şubat, 12 Şubat, 22 Şubat ve 1 Mart olmak üzere 4 farklı grev başlangıç süresi belirledi. Grevin başlayacağı açıklanan 2 Şubat tarihinde Arçelik, Borusan, BoschRekxford, Bosch, BHS Ev Aletleri, Delphi, Ford Otosan, Mercedes, Oyak Renault ve MAN işçileri şalter indirecek.

UZLAŞMA OLMAZSA KATILIM ARTACAK

Türk Metal’in belirlediği grev sürecine göre, eğer MESS ile uzlaşmaya varılamazsa 12 Şubat’ta Arçelik Pazarlama, Aygaz, Baymak makine, Boschtermo Teknik, Ego, Federal Elektrik, Karsan, Magna, Mako, Tofaş, Voleo, Türk Traktör grev sürecine dahil olacak. 22 Şubat’ta ise Coşkunöz, B Plass, Belton, Beyçelik Montaj, BeyçelikGemport, Borçelik, Borusan, Bosch Fren, Kampenonta, Çemtaş, Farba, Fikosa, Grammer, Frooklenberg, Hilmi Başak ve halen uzlaşılamazsa 1 Mart tarihinde Matay, Ototirim, SKT, Teknik malzeme, Tiberina, Tredin, Yazaki ile YPS şalter indirecek.

İŞÇİ BÖLÜNMEKTEN YANA DEĞİL

Türk Metal’in 10’ar günlük arayla sonuç alınmaması durumunda dalga dalga büyümesi üzerine planladığı grev kararı işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Yaklaşık 120 bin üyesi bulunan Türk Metal’in üyelerin bir kısmıyla greve çıkmasının etkili olamayacağı düşünülüyor. Sosyal medya platformunda görüşlerini dile getiren işçiler, topluca şalter indirmekten yana olduklarını açıkladı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.