SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE, 7 BİN YABANCI İŞ ADAMINI AĞIRLAYACAK

Bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası MÜSİAD Fuarı, 26 Kasım'da İstanbul'da kapılarını açıyor. 102 ülkeden 7 bin iş adamının katılacağı fuar

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TÜRKİYE, 7 BİN YABANCI İŞ ADAMINI AĞIRLAYACAK
Bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası MÜSİAD Fuarı, 26 Kasım'da İstanbul'da kapılarını açıyor. 102 ülkeden 7 bin iş adamının katılacağı fuarı, 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
İstanbul’da düzenlenecek olan 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 500 katılımcı firmayı, 102 ülkeden 7 bin seçkin iş adamını ve 200 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde ise fuarın 3. gününde 100 yabancı iş adamı Bursa’da misafir edilecek. Yabancı iş adamlarıyla yatırım ve işbirliği imkanlarını araştıracaklarını ifade eden MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, BEBKA ve BTSO'ya teşekkür etti. Çepni, "Fuarda geçmiş yıllardan farklı olarak ileri teknoloji ürünleri sergilenecek. Yükselen yıldız Türkiye'nin en büyük güç kaynaklarından biri bu olacaktır. Türk ve yabancı iş adamlarının buluşmalarını sağlanacağı fuar ve kongrenin açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek" diye konuştu.
Dünyada yeni finans modellerinin neler olması gerektiğine dair önemli ipuçlarının katılımcılarla paylaşılacağını belirten Çepni, "İBF Kongresi 'Paradigma kayması ve yeni finansal yönelimler' başlığı altında gerçekleştirilecek. Dünya sürekli bir ekonomik sıkıntı sarmalında. Paralar artık sanal ekonomide. Yerine göre kağıt ekonomiye dönen dünyada gerçek üretime ve satışa dünyanın şiddetle ihtiyacı var. MÜSİAD o yüzden dünya yeni finans modellerinin neler olması gerektiğine dair önemli ipuçları fuarda katılımcılarıyla paylaşacak. Türkiye’nin ve Bursa’nın daha fazla yatırım alması konusunda girişimlerde bulunacağız. Bu kapsamda BEBKA’nın bir tanıtım standı da fuarda yerini alacak. Gelen iş adamlarına bölgemizi tanıtacak" dedi.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, bölgenin yatırım imkanlarının gelen misafirlere anlatılacağını ifade ederek, "Türkiye'den de 200 bin iş adamının katılacağı bir platform olacak. Bursa'ya gelecek 100 iş adamını da BTSO'nun öncülüğünde Bursalı firmalarla buluşturacağız. Hem de Bursa’nın diğer kültürel değerlerini tanıtma imkanı da bulacağız" diye kaydetti.
Çok önemli bir organizasyona imza attıklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ise, "Türk özel sektörü için büyük fırsatlar doğuracak. 100'e yakın iş adamı Bursa'da iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelecek. Bursa iş camiası olarak MÜSİAD'a gayretinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İSLAM BANKACILIĞININ İKİ ÖNEMLİ İSMİ FUARDA OLACAK
26 Kasım 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan açılışta İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Dr. Ahmed Mohammad Ali Al-Madani ile Islamic Banker Magazine Editörü Mushtak Parker konuşmacı olarak ye alacak. Konuşmacılar, İslami bankacılık ve İslami finans trendleri konusunda sunum gerçekleştirecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.