SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye-Almanya arasındaki vize engeli kalkmalı'

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Başkanı Rolf A. Königs, Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini belirterek, “İki ülke

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2014 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye-Almanya arasındaki vize engeli kalkmalı'
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Başkanı Rolf A. Königs, Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini belirterek, “İki ülke arasındaki bazı engellerin kalkması lazım. Bunların başında vize geliyor” dedi.

TD-IHK Başkanı Königs, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Königs’i BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ile Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ağırladı. Ziyarette konuşan İsmail Kuş, Almanya’nın Türkiye’nin en büyük ticari partnerlerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’nın da en fazla ihracatını Almanya’ya yaptığına dikkat çeken İsmail Kuş, “Bursa’da Alman menşeili 134 firma faaliyet gösteriyor. Türkiye ile Almanya arasında ticari ilişkilerin yanı sıra kültürel bağlar da bulunuyor. Her Türk vatandaşının Almanya’da ya akrabası ya da bir dostu vardır. Bu yüzden iki ülke arasındaki ilişkiler her zaman güçlü olmalıdır” dedi. İsmail Kuş, Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde eylül ayında Berlin’de ‘İnnotrans Fuarı’ için organizasyon düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
“AB ÜYELİĞİNİZİ DESTEKLİYORUZ”
TD-IHK Başkanı Rolf A. Königs de Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin her geçen gün ilerlediğini ifade etti. Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek verdiklerini dile getiren Königs, şunları kaydetti: “Türkiye ile Almanya kardeş gibi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu açıdan en başından beri Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz. İki ülke arasındaki bazı engellerin kalkması lazım. Bunların başında vize geliyor. Türkiye’den Almanya’ya 14 milyar dolara yakın ihracat var ama 2 katından fazla ithalat söz konusu. Bu dengesizliği, güçlerimizi birleştirerek düzeltebiliriz. Bu açıdan Türkler ve Almanlar, iş birliğini her zaman diri tutmalıdır”.
Konuşmaların ardından İsmail Kuş, Rolf A. Königs’e hediyeler takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.