SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Bankalar Birliği'inden dolandırıcılık uyarısı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son günlerde bazı kişilerin kendilerini TBB personeli veya TBB ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olar

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye Bankalar Birliği'inden dolandırıcılık uyarısı!
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son günlerde bazı kişilerin kendilerini TBB personeli veya TBB ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, banka müşterilerini telefonla arayarak kisel bilgi talep edilmesi üzerine uyarı açıklaması yaptı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son günlerde, kendilerini Türkiye Bankalar Birliği personeli veya Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerini telefonla arayarak, müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettiklerini öğrenilmesi üzerine açıklama yaptı. TBB'den yapılan açıklamada, gerçeği yansıtmayan bu vaadlere ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için şu açıklamayı yaptı:"Türkiye Bankalar Birliği’nin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmamaktadır. Kendilerini birlik çalışanı veya birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.