SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den 173 ülkeye satılıyor

- Türkiye'de üretilen, imalat sanayisinin temel üretim araçlarından olan takım tezgahlar

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'den 173 ülkeye satılıyor


- Türkiye'de üretilen, imalat sanayisinin temel üretim araçlarından olan takım tezgahları, 173 ülkeye satılıyor.

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında kurulan derneğin 190 üyesinin bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin takım tezgahı üretiminde her geçen gün mesafe katettiğini vurgulayan Akyüz,  "Türkiye'den 450 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz." dedi.

İhracat rakamlarını artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Akyüz, şunları kaydetti:

"Avrupa ve komşu ülkeler başta olmak üzere 173 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 'Türk takım tezgahları dünyanın metalini işliyor' diyebiliriz. Yeni pazarlara sürekli açılıyoruz. Bursa ve İzmir'den firmalar Güney Kore'ye, İstanbul'dan 2 firma Çin'e makine satıyor. Özellikle bu ülkelere makine satmak zordur. Güney Kore dediğimiz ülke çok ciddi bir rakiptir ve makine üretiminde devler arasındadır. Bu ülkelere takım tezgahı satıyoruz. Japonya'ya bile ihracat yapılmaya başlandı. Çünkü artık dünya, Türk kalitesine, Türk insanına güvenmeye başladı. Eğer birtakım işleri doğru yaparsak, rahatımızdan vazgeçerek çalışırsak başarılı olacağız."

Akyüz, dernek olarak bu alanda verilen teknik eğitimlere destek olduklarını belirterek, "Dernek üyelerinden firmalar bireysel olarak da eğitime destek veriyorlar. Bu sektöre orantısız olarak destek verilmesi lazım. Her üretilen makine bu ülkeye katma değerdir." ifadelerini kullandı.

Dernek olarak satış sonrası teknik hizmeti de verdiklerini dile getiren Akyüz, şöyle devam etti:

"Tam kapasiteyle üretim yapabilmesini sağlamak için ekipman sattığımız işletmeleri yönlendiriyoruz. Makinelerin bakımsız kalması makinenin verimini yüzde 70 etkiliyor. Türk takım tezgahları ve kalıplarının üretimi her geçen gün artıyor. Dünyada kabul görüyor. Kalitesi her geçen gün artıyor. Şu anda en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Okullarda ve aile içinde çocukları üretime yönlendirmemiz lazım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.