SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye'den bir teknoloji devinin çıkabilir'

HepsiBurada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Türkiye’den bir teknoloji devinin çıkabileceğini ifade ederken, Akfen Holding Yönetim Ku

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye'den bir teknoloji devinin çıkabilir'
HepsiBurada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Türkiye’den bir teknoloji devinin çıkabileceğini ifade ederken, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise Türkiye'nin motorlu araba yerine neden elektrikli araba yapmayı düşünmediğini sordu.

 
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Yarının Rekabetçi Sektörleri’ konulu oturumda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, HepsiBurada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın konuştu.
Her şirketin bir zirvesi olduğunu ifade eden Boyner, zirveye çıkıldığında ise bunun düşüşü de olduğunu söyledi. Boyner, “Onun için yenilenmek çok önemlidir. Girişimci yöneticiler ise bu dünyanın olmazsa olmazıdır. Ama iyi bir girişimci işine sahip çıkandır. Çalıştığı işlerini kendinin gibi görendir. Teknoloji herkesin DNA’sının içerisinde olması gerekiyor. Türkiye’den bir teknoloji devi çıkar. Ama önce Türkiye’nin temel bazı taşlarını yerine koyması gerekiyor. Bizler iş dünyası olarak ve sivil toplum örgütleri olarak sadece kısa süredeki karımıza odaklanarak da bu taşları yerine koyamayız. Bu bütün iş dünyası, politika yapıcılar, sivil toplum herkes el ele vermesi gerekiyor. Bu taşlar ise doğru değerleri, şeffaflığı ve güveni bu toplumda oturtmaktır. Şu anda Türkiye’de çok doğru politikalar yapılıyor. Girişimciler için teşvikler veriliyor. Teknoloji ve Ar-Ge destekleniyor. Ama gördüğüm kadarıyla genç üniversite öğrencileri hala benim tanıdığım ve torpilim yok korkusu ile yaşıyor. Bu Türkiye’nin önündeki en büyük sorunlardan biridir. Biz o bütün genç mühendislere güven vermeliyiz. Türkiye’de eşit ve şeffaf bir sistem vardır. Haklının hakkı yenmez. Kanunlar işler güvenini verdiğiniz zaman teknoloji devi çıkar. Ama bu teknoloji devi için batmaktan ve kaybetmekten korkmamız gerekiyor” dedi.

"BİR ŞİRKETİ ZİRVEYE GETİRDİĞİNİZDE BIRAKMALISINIZ"
TAV Havalimanlarının uluslararası şirket olduğunu ifade eden Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise “Yüzde 48’i halka açık. 300 yıl yaşayacak şirket olarak görüyoruz. Bizimle birlikte ölmeyecek. Bir patron 6 defa yıkıp yapabilir. Ama bir şirket için bu her zaman mümkün olmayabilir. Sahibin değişmesi şirketin daha uzun yaşamasına neden oluyor. Yıkıp yapmak yerine o şirketten çıkmayı becerebilmelisiniz. Yeni gelen o parayı yatırınca daha iyi yönetecektir. Sahipliliğin değişimin önünde hiçbir şey olmamalı. Sahiplerin ölümü ile şirket ölmemeli. Bir şirkette ömür boyu kalmak mantıklı gelmiyor. Sermaye birikmesi için almak ve satmak lazım. Hep alıp satarak ben para kazandım. Sermaye biriktirmenin başka yolu yok. Her zaman umduğunuz gelirleri geri dönüşleri karlılığı yakalayamayabilirsiniz” diye konuştu.

"NEDEN ELEKTRİKLİ ARABADA LİDER OLMAYALIM"
Motorlu yerli araba için çok uğraşıldığını belirten Akın, “Yapacağız ve rekabetçi olacağız. Motorlu araba yerine neden elektrikli araba yapmayı düşünmüyoruz. Dünya ile 100 yıl fark var. Ama elektriklide bir ya da iki yıl fark var. Dolayısıyla elektrikli arabayı yerli yapabiliriz. Elektrikli araç için ne yapılabileceği araştırılmalı ve büyük teşvik verilmeli. Ciddi rekabetçi oluruz. Bölgede tek güçlü biz olabiliriz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.