SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ İÇİN KADIN İSTİHDAMINA İHTİYAÇ VAR

  Kadının iş gücünde yer almasının Türkiye için hem ekonomik hem de sosyal alanlarda gelişme anlamına geldiğini ifade eden TOBB Bursa Kad

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ İÇİN KADIN İSTİHDAMINA İHTİYAÇ VAR
 
Kadının iş gücünde yer almasının Türkiye için hem ekonomik hem de sosyal alanlarda gelişme anlamına geldiğini ifade eden TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Türkiye'nin hedefleri için kadın istihdamının ve yönetimde daha çok görev almasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
 

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle kadının iş yaşamındaki yeri, fırsat eşitliği, pozitif ayrımcılık, kadınların ve devletin misyonu konusunda açıklamalarda bulundu. 

“DEVLET TEŞVİKLERİ KADINLARIN İSTİHDAMINI ARTIRDI”

Devletin son dönemlerde kadın çalışanların ve girişimciliğin desteklenmesine yönelik önemli teşviklerine rağmen kadınların iş hayatında istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Nurcan Özdemir, kadının iş gücüne katılmasının önündeki engelleri toplumsal cinsiyet anlayışı, ataerkil toplum yapısı ve kadının kendine duyduğu özgüven eksikliği olarak sıraladı. Özdemir, istihdam edilen kadınların yaklaşık yüzde 39’unun tarımda, yüzde 45’inin hizmet sektöründe ve yüzde 15’inin de sanayi sektöründe olduğunu belirterek, kadınların işgücüne katılım oranının Türkiye’de yüzde 33 iken OECD ortalamasının yüzde 58 olduğunun da altını çizdi. Özdemir, kadınların istihdamdaki oranının son yıllarda devletimizin de teşvikleriyle yüzde 27'lerden yüzde 33'lere çıktığını hatırlatarak yüzde 40 hedefine ulaşılması için daha çok çalışılması gerektiğini ifade etti.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ KADIN İLE VAR OLACAK”

Nüfusun yarısının kadın olduğu ülkemizde çalışan kadın sayısının 8 milyon civarında olduğunu hatırlatan Özdemir, kadın girişimci sayısının ise sadece 105 bin olduğunu vurgularken bunun oransal olarak yüzde 8’e denk geldiğini belirtti. Yapılan araştırmalara göre dünyada kadın ve erkelerin eşit fırsatlara erişebilmesi için 118 yıl geçmesi gerektiğini aktaran Özdemir, “Ancak değişen bir dünya ve değişen bir Türkiye var artık. Kendine güvenen kadınlar, kadınları destekleyen erkekler ve hükümetimizin teşvikleri ile kadınlarımızın daha katılımcı olacağına yürekten inanıyorum. Böylelikle güçlü Türkiye güçlü kadınlar ile var olacaktır” dedi.

Devletin kadın istihdamı ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Özdemir, “Hükümetimiz pozitif ayrımcılık anlamında çalışmalar yapıyor. Kadının iş hayatında olmasını destekliyor ve bunun içinde yasal düzenlemeleri arka arkaya hayata geçiriyor. Bilindiği gibi 0-2 yaş çocuğa sahip ve SGK’lı çalışan kadınlarımız için devletimiz nakdi para yardımı yapmaya başladı. Büyükannelere de evde bebek bakım parası verilecek ve bu çalışmada Bursa pilot il olarak seçildi. Bu gelişmeler kadının iş hayatına katılması için önemli bir destek” dedi.

“ÖNCE HAYAL EDİN”

Kadınların önce hayal ederek başlamalarını söyleyen Özdemir, “Kadınlara önerim hayal edin, inanın, planlayın, cesur olun ve harekete geçin. Bizim daha çok çabalamamız ve harekete geçmemiz lazım. Bu kapsamda TOBB Bursa KGK olarak kadınlarımızın iş hayatında aktif olmaları adına her daim destek vereceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.