SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversite sanayi iş birliği protokolü

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş ile bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2015 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Üniversite sanayi iş birliği protokolü
Uludağ Üniversitesi (UÜ), Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş ile bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak üzere protokol imzaladı.
 

İş birliğine ilişkin protokole, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile firmanın üst yöneticisi (CEO) Erkan Aydoğdu tarafından imzalar atıldı.Törende konuşan Ulcay, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmek için "üçüncü nesil üniversite" hedefi doğrultusunda çeşitli sektörlerle iş birliği yapmayı çok önemsediklerini belirtti.Ulcay, bu iş birlikleriyle sektörün sorunlarının daha kolay çözümleneceğini ifade etti.Protokole göre, taraflar bilimsel ve teknolojik araştırmaların yanı sıra ortaklaşa eğitim çalışmaları yapacak. Laboratuvar, test ve karakterizasyon altyapılarının karşılıklı kullanımını öngören protokol, makale, bildiri, patent gibi konularda da tarafların hukuki haklarını koruyucu hükümler öngörüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.