SON DAKİKA
Hava Durumu

Yapılandırma mesaisi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yapılandırma mesaisi
(ÖZEL HABER) YAPILANDIRMA YOĞUNLUĞU BAŞLADIİş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunla alakalı yapılandırma başvurularının ilk gününde kurumlarda hareketlilik yaşandı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde, borçların yapılandırması ile alakalı başvuruların ilk gününde vatandaşlar SGK ve vergi dairesine koştu.
Son başvuru tarihlerinin vergi dairesine 1 Aralık 2014, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ise 30 Nisan 2015 olduğu bildirildi. Başvuruların başlangıç tarihi olan 1 Ekim Çarşamba günü itibariyle işlerini bayram sonrasına bırakmayan vatandaşlar, vergi dairesi ve SGK'nın yolunu tuttu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in gayretiyle İnegöl’e kazandırılan ve kısa bir süre önce Bakan Faruk Çelik tarafından hizmete açılan İnegöl SGK merkezi, yapılandırma başvurularını yeni yerinde almaya başladı. Yapılandırma başvurularının ilk gününde 50 kişi genel sağlık sigortası (GSS) borçlarını yapılandırmak için SGK’ya başvurdu.
Başvuru tarihinden önce İnegöl Vergi Dairesi de dilekçeleri almaya başladı. Pazartesi günü başvuruları almaya başlayan İnegöl Vergi Dairesi'ne dün mesai bitimine kadar 404 kişi giderek borçlarını yapılandırdı. 70 kişi ise Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden başvurarak borçlarını yapılandırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.