SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşim Tekstil Urfa'ya mı gidiyor?

sanlıurfa.com sitesinde yayımlanan  habere göre Yeşim Tekstil Urfa'ya  yatırım yapmayı planlıyor. Sözkonusu sitedeki haberde Yeşim Tekstil C

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2012 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2012 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
sanlıurfa.com sitesinde yayımlanan  habere göre Yeşim Tekstil Urfa'ya  yatırım yapmayı planlıyor. Sözkonusu sitedeki haberde Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya'nın, Şanlıurfa geniş bir ilimiz. Orada yatırımımızı engelleyecek bir ortam görmüyorum dediğini belirtildi.

 

Cavit Çağlar'ın pay sahibi olduğu Yeşim Tekstil, 2013 yılında yüzde 15 büyümeyi hedefledi. Türkiye, Moldova ve Mısır'daki fabrikalarında Nike, Zara, Mark and Spencer, Hugo Boss gibi dünya markalarına üretim yapan Yeşim Tekstil, KOBİ'lerin ortaklığı ile Şanlıurfa'da kurulması planlanan Tekstil kent'e de ortak olacak. Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, "Üretimde dünya markası olduk, tercih ediliyoruz. Yeşim'in marka değerini artık tüm dünya kabul ediyor." dedi.

Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, firmanın hedefleri ve yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki üretim birimlerinin kapatılması yönünde bazı söylentilerin çıktığını, ancak bunların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şankaya, büyümelerini sürdüreceklerini açıkladı. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde çeşitli fırsatların bulunduğuna işaret eden Şankaya, "Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan 6'ncı bölgeye teşvik ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörleri için uygun bir ortam var. Yeşim Tekstil olarak biz de oralarda yatırım düşünüyoruz" dedi.

ŞANLIURFA'DA YATIRIMLARIMIZI ENGELLEYECEK BİR DURUM GÖREMİYORUM

Şenkaya, "6'ncı bölgede özellikle Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ve Hazır Giyim ve Konfeksiyoncu İhracatçıları Birliği öncülüğünde KOBİ'lerle birlikte Tekstil Kent Projemiz de var. Mesela Şanlıurfa geniş bir ilimiz. Orada yatırımımızı engelleyecek bir ortam görmüyorum. Ekonominin geldiği, istihdamın arttığı yerde terör ve diğer sıkıntıların yok olacağını düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki yılın ortalarına Tekstil Kent Projesi'ni kurup, yan sanayicisi, aksesuarcısı, nakışçısı, parça baskıcısı ile güçlü yatırımın ilk adımını atmış oluruz" diye konuştu.

Yurtdışında da yatırımları olduğunu ancak Türkiye'de büyümelerini sürdüreceklerini vurgulayan Şankaya, "Yeşim Tekstil'in komşu ülkelerde fason üretimi ile beraber büyüyeceği bir ortam var. Mesela şu anda tekrar Yeşim'e işçi alıyoruz. Bunu da duyurabilirsiniz. Yeşim'in içinde yaklaşık 100 kişilik bir kadro açtık. Onu dolduruyoruz. Aynı zamanda fasoncularımızla bir projemiz var. Türkiye'nin farklı bölgelerinde iş garantisi ile yatırımı teşvik ediyoruz" dedi.

kaynak: DHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.