SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yönetim kurulumuzun çok büyük destekle seçilmesini bekliyorum'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen komite seçimleri hakkında açıklama yapan İbrahim Burkay; “Bizim seçimden 10 gün önce i

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2013 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen komite seçimleri hakkında açıklama yapan İbrahim Burkay; “Bizim seçimden 10 gün önce ilan ettiğimiz listelerimizden seçilen arkadaşlarımız ortada. Listelerimizden seçilen 75 arkadaşımız ve strateji gereği liste çıkarmadığımız komitelerdeki meclis üyelerimizin de desteği ile BTSO’da yeni yönetimi oluşturacağız. 14 Mayıs, Bursa için değişimin miladı olacak” dedi. 


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan 51 komiteden 45’inde Bursa 2023 Platformu olarak aday çıkardıklarını, strateji gereği ise diğer komitelerde aday göstermediklerini vurgulayan İbrahim Burkay, “Alışılagelmişin dışında komite aday listelerinin seçim sabahı üyelere dayatılması geleneğini yıktık. Birbirinden değerli çalışma arkadaşlarımızın isimlerini günler öncesinden BTSO üyelerinin ve kamuoyunun takdirine sunduk. Bunu listelerimize duyduğumuz güven ve BTSO üyelerine taşıdığımız saygı nedeniyle yaptık. Bursa iş dünyası da değerlendirmesini en doğru bir şekilde yaptı” şeklinde konuştu.
Bursa iş dünyasının büyük kesiminin açık desteği ortadayken birkaç ay öncesinde “30 Meclis üyesi ancak alır” diyebilen kesimlerin, ortaya çıkan seçim neticesine rağmen gerçek dışı söylemlerle kamuoyunu hala yanlış yönlendirmeye çalışma gayretini şaşkınlıkla izlediğini belirten İbrahim Burkay; “Bizim aday listelerimiz ortada. Seçim sonuçları da bu listelerden kimlerin meclise katıldığını zaten ortaya koyuyor. Aday listesi bile açıklayamayanların, hangi dayanakla kaç meclis üyesinin desteğini aldığını açıklamasının özellikle sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Bursa 2023 Platformu listelerinde seçimi kazanan 75 meclis üyesi ile birlikte, seçim stratejisi gereğinde rekabet oluşturmamak için aday listesi hazırlamadıklarını, açıkladıkları listelerin dışında seçilen meclis üyelerinden de kendileri ile birlikte çalışma mesajı aldıklarını söyleyen BTSO Başkan Adayı İbrahim Burkay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Komite listelerinin oluşumundaki çarpıklıklara, seçim süreci boyunca BTSO imkânlarının avantaj sağlayacak şekilde kullanılmasına ve yetki belgelerinin alınması sırasında üyelere yaşatılan sorunlara rağmen seçim sürecinin başından bu yana sadece ve sadece projelerimizle gündeme geldik. Demokrasinin gereği olan rekabeti en seviyeli şekilde yaptık. Popülizm kokan mesajlara açıklamalarımızda asla yer vermedik. Zamanımızı ve gayretimizi, ayrıştırmaya, başkalarını itham altında bırakmaya değil, bize yakışan şekilde Bursa’mız için ortaya koyduğumuz projeleri anlatmak için harcadık. Ötekileştirmenin, bunu seçim malzemesi olarak kullanma anlayışının Bursa iş dünyasında asla karşılık bulmadığını da sandıkta görmüş olduk. 14 Mayıs’ta ortaya çıkacak meclis ve yönetim kurulu tablosu da üretilen spekülasyonlara en güzel cevap olacaktır”
Bursa iş dünyasının çizdikleri vizyon ve ortaya koydukları projelere sahip çıktığını belirten BTSO Başkan Adayı İbrahim Burkay, “Projelerimizi anlattık, destek verdiler. Bu takım sizsiz olmaz dedik, bizi yalnız bırakmadılar. Bursa daha üstün bir yarını hak ediyor dedik, sahip çıktılar. Rekor bir katılım oranıyla sandık başına gelen ve oyunu kullanan tüm üyelerimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.